IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обръща дизайна с главата надолу - първо интериор, после екстериор

Германският производител смята салона и потребителския интерфейс за най-важни

Audi представи 4 концептуални модела от серията Sphere, с които демонстрира в каква посока на дизайна ще поемат бъдещите автомобили на марката. Той е подчинен изцяло на електрическото задвижване, тъй като компанията от Инголщад ще пусне последните си модели с ДВГ през 2025 г.


Audi интериор


Новите коли на ток ще се базират на специално проектирана електрическа платформа и ще се възползват от нейните предимства: Очаквайте по-къси надвеси и по-дълги междуосия за оптимизирано пространство. Ще се търси и максимална аеродинамика, за постигане на по-добра ефективност и съответно на по-голям пробег.

Това, разбира се, не звучи революционно, защото все повече производители залагат на него по пътя към чистата електрическа мобилност. В Audi обаче са с една крачка напред, защото готвят радикална промяна на начина за разработка на автомобили в бъдеще. А основното в новия подход ще бъде, че първо ще се разработват потребителския интерфейс и интериора, а едва след това ще идва ред на екстериора.

„В миналото процесът винаги беше един и същ - всичко започва с двигателя с вътрешно горене и платформата. След това, заедно с хората от продажбите и маркетинга, решавахме колко места ще има в автомобила – две, четири, шест или седем. И едва накрая започвахме да проектираме екстериора и накрая интериора. В бъдеще ще прави точно обратното“, обяснява Марк Лихте, главен дизайнер на марката.

Това означава, че главна роля в проектирането на нов модел ще играят ръководителят на дизайна на UI/UX (потребителски интерфейс/потребителско изживяване) на Audi - Сид Одедра и неговият екип.п Работата ще започва и ще завършва в този отдел, като дизайнът ще се основава изцяло на нуждите на пътниците преди финализирането на външния дизайн.


0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Не е лошо да вземат да оправят двигателите и скоростните кутиипреди да слагат китайско лед осветление :)
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това е важно.Докато си в сервиза да го ремонтираш,ще се радваш че са обърнали внимание само на салона а качеството на важните компоменти е все така зле но с космически цени.