IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спечели дело срещу китайци за имена на модели

Германците оспорваха названията ES6 и ES8, използвани от Nio

Германският производител Audi спечели дело срещу китайската компания Nio за нарушаване на авторски права при използването на имената ES6 и ES8. Съдът в Мюнхен реши, че Nio ES6 и ES може лесно да бъдат объркани с Audi S6 и S8 и забрани на китайците да рекламират електрическите си SUV с тези имената в Германия. Решението беше взето след продължил повече от година спор между двата производителя.


Nio ES7


И въпреки, че съдията се съгласи, имената на моделите Nio се различават от тези на колите Audi, допълнителното Е не беше достатъчно отличително, за да не са „ментално свързани" колите. Посочва се още използването на буквата E като модификация на редица електрически или други електрифицирани превозни средства. Твърди се, че шофьорите могат да видят допълнителната буква и да я тълкуват „като индикация за типа двигател на превозното средство“.

Решението не е окончателно и от Nio твърдят, че обмислят обжалване на присъдата. Китайският автомобилен производител обаче е изправен пред глоба от 250 000 евро или до шест месеца затвор за управляващия директор в Германия.

Все пак влизането в сила на санкции може да отнеме много повече време, особено ако от Nio в крайна сметка оспори решението. Сега на компанията е забранено да рекламира моделите ES6 и ES8 в Германия, но ще може да рекламира ES7, който беше преименуван на EL7 през октомври в този регион.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Знам за Нио от доста време, досега никога ама никога не е имало каквото и да било асоциация с Ауди, явно от страх вече се съдят наред.