IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо находчивите шофьори използват оцет в колата си

Това е евтино и много ефективно средство за връщане на блясъка на някои детайли

Каквото и да казва някой, външният вид на колата е изключително важен - колата трябва да привлича вниманието и да се харесва. Особено на собственика си. Тогава той може да бъде приеман по-добре от останалите, като от него зависи колко време ще продължи това.


ауспух


За да изглежда добре една кола, тя трябва да бъде добре поддържана. Колкото и да блести нейната каросерия, изцапаните джанти развалят картинката. Същото се отнася и за хрома, който на пръв поглед не изглежда толкова важен, но състоянието му може да отблъсне евентуален купувач. Дори най-скъпата и професионална автомивка не може да премахне всички следи от употреба. Има обаче прост и много евтин начин да постигнете същия ефект. Затова и някои шофьори винаги имат под ръка бутилки оцет.

Вземете например изпускателна тръба, която е почерняла от мръсотия и сажди. Никакъв воден натиск няма да отмие тази плака - тук се нуждаете от специален инструмент, който ще премахне отлаганията и ще обнови хрома. В сервиза ще кажат, че е необходимо да се премахне, полира и възстанови. И ще бъдат прави, но това ще ви струва пари. Докато оцетът може да свърши същата работа, като е много по-евтин.


оцет


Въоръжени с парче плат, купувате бутилка оцет. След това импрегнирате материала и поставяте „компрес“ върху някога лъскавата, но сега загубила всякаква привлекателност, хромирана облицовка. Изчаквате няколко минути, премахвате „превръзката“ и забърсвате, след което се наслаждавате на резултата.

Същият ефект може да се постигне и при обработка на джантите. Те се измиват, изтриват, поставя се компрес от парче плат, напоен с девет процента разтвор на оцет. След 10 минути остатъците се отстраняват и готово. По отношение на ефективността оцетът не е по-лош от скъп почистващ препарат, но струва много по-малко и се намира много лесно.

Преди да започнете процедурите по възстановяване обаче, не забравяйте, че оцетът е доста ароматен, така че е добре той да се използва на открито. Също така е препоръчително да се използват гумени ръкавици, в противен случай миризмата ще остане по ръцете ви с доста време.


0 от 500