IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ужас от миналото – краш-тест на Ford F-150 и Mitsubishi 3000GT

И двата автомобила от 90-те години на миналия век получиха сериозни щети (ВИДЕО)

Видео от краш-тест с ужасяващи последствия беше публикуван в YouTube. Експериментът е проведен през 1993 г., като в него участват Ford F-150 и Mitsubishi 3000GT.


краш-тест на  Ford F-150 и Mitsubishi 3000GT


Целта на организаторите на теста е да се провери надеждността на конструкциите на каросерията и системите за безопасност на превозните средства при челен сблъсък. В резултат на удара и двата автомобила, произведени в началото на 90-те години на миналия век, са получили толкова сериозни щети, че шофьорите едва ли биха оцелели.

Най-вероятно тестът е извършен от Американския застрахователен институт за пътна безопасност, който се занимава с проверка на сигурността на превозните средства от 1959 г. Експертите тестват надеждността на автомобилите при различни сблъсъци, за да видят как функционират системите за сигурност.



В заснетото изпитания участват Ford F-150 и Mitsubishi 3000GT, които се удрят челно при скорост от около 100 км/ч, като на забавен каданс се вижда резултата от смазващ сблъсък.

Трябва да се отбележи, че в F-150 от онези години не разполага с предни въздушни възглавници. Това означава, че шофьорът и пътникът на пикапа неизбежно биха загинали при подобен инцидент. Купето Mitsubishi 3000GT също получава огромни щети.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Драскача е учил на ливадата, докато пасе добитъка.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 1 година )
    Статията е доста подвеждаща . # 1. 100 км/ч сумарно за двата автомобила ли ?#2. Още една утежняваща (буквално) причина за резултатите: пикапа има ремарке >допълнително тегло > отдаване по-голяма кинетична енергия в сблъсъка . Що е то кинетична енергия драскача да е учил физика !
  • #3
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Т.е. за 30 г. нищо не се е променило, особено при японските псевдоколи.
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Км ( преди 1 година )
    100 км ч сумарно или поотделно, щото това си е от огромно значение.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По принцип американските бангии са много зле с безопасността, особено покапите. Безопасността им се подобри в последните пет години, иначе беше потресаваща.