IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седанът VW Passat все пак ще продължи да живее

Под това име в Китай ще се продава електрическия ID.7

Вече е известно, че новото поколение на VW Passat ще се предлага само като комби. В същото време Volkswagen по-рано тази година представи покрит с камуфлаж прототип на електрически модел с 4 врати, чийто сериен вариант ще се казва ID.7. И сега се оказва, че в Китай този модел ще се предлага именно под името Passat.


VW ID.7


Дебютът на електрифицирания модел е предвиден за 18 юли, като ще се състои по време на автосалона в Шанхай (Китай). Неговият дизайн обаче беше разкрит от патентната служба на Министерството на вътрешните работи на Китай, като от снимките може да се добие представа за това как ще изглежда серийният модел, който трябва да се появи по-късно в Европа и Северна Америка.

Дизайнът на ID.7 включва елементи от концепциите ID. Aero, ID. Vizzion и ID. Space Vizzion. Като цяло видът на серийния седан е смекчен с показания по-рано прототип. Силуетът на седана изглежда странно висок, но се предполага, че това е направено в името на аеродинамичната ефективност. И ако горната част на предния край отговаря на очакванията, долният край е известна изненада. За разлика от по-спортната предница на концепцията ID.Aero, серийният ID.7 разполага с Т-образна графика, която почти наподобява Polestar 2.


VW ID.7


Интериорът на автомобила е много по-близък до концептуалния и почти е непроменен за серийния модел. Както се вижда на публикуваните по-рано официални снимки, непрекъсната хромирана лента, минаваща по цялата ширина на кабината, подчертава плоското табло, чиито вентилационни отвори са вградени в пространството между горната и долната половина. В това пространство се намира и арматурното табло.

Характеристиките на електромобила са доста впечатляващи – силов агрегат с два електромотора и пробег от 700 км с едно зареждане. Целта на Volkswagen е новият седан да се пребори за клиенти с Tesla Model 3 и Hyundai Ioniq 6, като това, до голяма степен, ще зависи и от цената, която все още остава тайна.


VW ID.7


От спецификациите става ясно, че китайският ID. Passat ще се захранва от батерия с капацитет 77 кВт/ч, осигуряваща мощност от 210 к.с. Максималната скорост на електрическия седан е 155 км/ч.


0 от 500