IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus представи специална версия на LC за Европа

Серията Ultimate Edition има нови цветове и подобрени електронни асистенти

Японската марка Lexus, подразделение на Toyota, представи обновени купе и кабриолет LC от моделната година 2024-а за Европа със специална версия, наречена Ultimate Edition с 5,0-литров, V8 двигател. Тиражът ще бъде ограничен, но не се съобщава точния брой на колите.

 

2024-lexus-lc-ultimate-edition-europe

 

Два нови цвята се появиха в палитрата - Heat Blue Contrast Layering и Chromatic Sonic Copper. В името на аеродинамиката и акустичния комфорт, формата на страничните огледала е променена и сега в тях по подразбиране са монтирани камерите на системата Panoramic View Monitor.

Аеродинамични елементи са вградени в предната броня на Ultimate Edition. Тази идея ще подобри въздушния поток, намалявайки повдигането в предната част на автомобила за по-добро управление и стабилност. Инженерите на Lexus са калибрирали отново задния диференциал за по-добро ускорение. 

 

2024-lexus-lc-ultimate-edition-europe (1)

 

Вътре също има много промени - това са нови опции за тапицерия на седалките и прагове на вратите от въглеродни влакна (за автомобили със спортния пакет) и подобрена тапицерия на предния панел от страната на пътника. Двуцветните схеми на тапицерия Blue & White или DK също се предлагат за купето и кабриолета.

Спортната кола има нови интериорни опции, подобрени електронни асистенти, преконфигурирани шаси и трансмисия, както и нова мулти-медийна система с достъп до облачна навигация и гласов контрол. 

 

2024-lexus-lc-ultimate-edition-europe (3)

 

Все още не са представени изображения на купето Ultimate Edition, но е известно, че има черен заден калник от въглеродни влакна. 

Производството на обновения Lexus LC ще започне през май. През септември LC Ultimate Edition от най-висок клас ще бъдат пуснат на конвейера, като може да бъдат разграничени по цвета на купето Hakugin White, вдъхновен от японския порцелан, както и интериора Kachi-Blue, който имитира цвета на самурайската броня. Цената на модела не е посочена.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500