IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG One разби рекорда за сериен автомобил на „Монца“

Германската хиперкола изпревари Ferrari LaFerrari с цели 15 секунди

Със задвижване, взето директно от Формула 1, Mercedes-AMG One няма как да не бъде дяволски бърз. Германската хиперкола добави още едно впечатляващо постижение във визитката си, като вече е и най-бързият сериен автомобил на легендарната писта „Монца“.


Mercedes-AMG One


От Mercedes-AMG се похвалиха, че колата им със средно разположение на двигателя е записал време от 1:43.902 минути. Това е вторият рекорд на неговото име, след като подобри постижението за най-бързи сериен автомобил на „Нюрбургринг“ в края на 2022 г.

За разлика от германската писта, списъкът с подобни рекорди на „Монца“ е много по-кратък. Разбира се, постижението на Mercedes-AMG е много далеч от от това на болида на тима във Формула 1 – 1:18.890 минути, записано от Люис Хамилтън с Mercedes W11 през 2020 г.

В същото време обаче времето на Mercedes-AMG One го оставя само на няколко десети от секундата от постижението на състезателната Dallara 320 от 2022 г., която е най-бързата състезателна кола на „Монца“. Освен това германската хиперкола изпреварва постижението на болид от сериите за издръжливост LMP3.

Според Fastestlaps.com, най-бързите времена за серийни автомобили са с близо 10 секунди по-бавни от това на Mercedes-AMG One. Модифициран R35 Nissan GT-R е успял да запише обиколка на пистата за 1:52.59 минути, докато най-доброто време на Ferrari LaFerrari на „Монца“ е 1:59.00 на пистата.


Mercedes-AMG One


Рекордното постижение беше поставено от Маро Енгел - посланик на AMG и професионален пилот. През миналата година той счупи и рекорда за най-бърза обиколка на „Нюрбургринг“.

Задвижван от 1,6-литров V6 и четири електрически мотора, Mercedes-AMG One развива 1063 к.с. в режим „Race Plus“. Хипелрколата има адаптивно окачване и аеродинамика, които му помагат да бъде бърз не само на права отсечка. От модела ще бъдат произведени само 275 бройки, като всички вече са продадени.

0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 1 година )
    Евала брат! Ти си бил голяма работа. В коя област получи нобелова награда?
  • #7
    2 rate up comment 8 rate down comment
    1 до 4 ( преди 1 година )
    Разработки за Нобелова награда имам аз а ти какво направи.Моите постижения са по големи от тези на цялата компания Мерседес за нейното съществуване.
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Е кой пък каза че сме идеални? И ние сме се напивали и ние сме вършили глупости! Е вярно че тези глупости не са причинили милиони загуби като в случая, за което съм благодарен на господ!
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Е щом се имаш за по-умен от шефовете на mercedes, значи и ти също ми осмисли деня. Защото самите те казаха, че това е толкова безсмислен автомобил че най-вероятно са били пияни, когато са взели решение да се произвежда. Ако не вярваш, потърси в google и ще видиш, че е вярно. Ама какви са спрямо теб шефовете на daimler и mercedes? Не могат и на пръста вода да ти донесат, нали!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 1 година )
    А вие първите двама какво смислено направихте на тоя свят...
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до 1и 2 ( преди 1 година )
    Ее, радвам се, че поне вие си "осмислихте" деня!! Друго си е да понаплюеш некой, дето иначе не можеш вода на пръста да му донесеш!!
  • #2
    5 rate up comment 10 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    А ти какво очакваш от един безсмислен автомобил?
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    смешни сте немци ( преди 1 година )
    Безсмислен рекорд