IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Megane RS Trophy-R постави още един рекорд

Хот-хечът е най-бързият автомобил с предно предаване на „Хокенхаймринг“ (ВИДЕО

Хот-хечът Renault Megane RS записа поредното впечатляващо постижение в богата си визитка, като негова версия Trophy-R вече е най-бързият автомобил с предно предаване на германската писта „Хокенхаймринг“. Рекордът беше записан от екипа на германското автомобилна издание Sport Auto, като зад волана отново e Кристиан Гебхарт, който все пак е и професионален пилот.


Renault Megane RS


Новото най-добро време е 1:59,2 минути, като трябва да се отбележи, че използваният автомобил все пак се различава от серийния вариант. Хечбекът беше без задни седалки и е с нови колела, което позволява теглото да бъде намалено с около 130 кг. Под капака обаче е стандартният 1,8-литров бензинов турбомотор, който развива 300 к.с. и 400 Нм.

От публикуваното видео се вижда, че Гебхард е доста агресивен по време на обиколката, като на няколко пъти колата напуска дори зоните за безопасност. Така Megane RS добавя още един рекорд в актива си, сред като по-рано стана най-бързият автомобил с предно предаване на „Нюрбургринг“ и на японската писта „Сузука“.



Според последните информация Megane RS вероятно ще бъде спрян от продажби още през тази година. Със сигурност моделът ще получи наследник, но не е ясно дали той няма да бъде електрически. Както е известно, всички модели на Renaultsport вече ще се предлагат под марката Alpine.


0 от 500