IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Ioniq 6 е „Световен автомобил на годината“

Корейският модел спечели първите места в още две категории

За втора поредна година модел на Hyundai печели най-престижния автомобилен конкурс на планетата. След като през 2022 г. Hyundai Ioniq 5
стана „Световен автомобил на годината“, сега същото отличие взима и Hyundai Ioniq 6


Hyundai Ioniq 6


Корейският електромобил стигна до финала на конкурса заедно с още два модела - BMW X1/iX1 и Kia Niro, които също се предлагат в модификации, задвижвани изцяло на ток. Hyundai Ioniq 6 спечели първите места в още две категории - „Най-добър електромобил на годината“ и „Най-добър дизайн на годината“.

Победителите в конкурса се определят от Международно жури, състоящо се от 105 автомобилни журналисти от 32 държави от цял свят. Те трябва да избират между 30 нови модела, като до финала във всяка от категориите достигат три превозни средства.

Победителите в конкурса „Световен автомобил на годината 2023“ (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX # 13 ( преди 1 година )
    Май ти се изказва неподготвен. Драг коефициента на IONIQ 5 е 0.288 което е много добре за СУВ и е колкото на доста по скъпия Е-трон. Освен това кой е казал че тоя коефициент определя колко е красива една кола? Този Ioniq 6 е с един от най добрите коефициенти - 0.21 но на мен и много други хора не им харесва.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #12 въпрос на вкус, казало кучето и си облизало г:за
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 1 година )
    Ти се изказа яко неподготвен....Ioniq 5 еталон за дизайн. ... един от най-важните показатели за дизайна на Ел.колата е коеф. на възд. съпротивление.....а при 5та е КАТАСТРОФАЛЕН!!!!
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ioniq 5 беше лекция по добър дизайн. Пропорционална, стилна, но интересна. 6-цата е точно обратното. Безвкусна смесица от няколко стила и елементи, познати от други коли. На всичкото отгоре, нищо в дизайна не казва Хюндай. Може да е всяка марка. Единственото са пикселите от 5-цата, които са оставили тук-там, което е поредната грешка, защото не се връзват с облия и дизайнерски език, който няма нищо общо с 5-цата.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Ей голямо плюене по корейците бе. Конкретно за колата - въпрос на вкус. На мен Ioniq 5 ми харесва много повече. Обаче важна е тенденцията при корейците - много смел дизайн и иновации. Имат свои модели финалисти в почти всички категории и печелят в най важните. Ама да речем че класацията е купена. Обаче това че изместиха Форд и GM по продажби и вече са 3-ти след ФВ и Тойота е факт. А конкретно някой който кара Тесла да плюе качеството на други е смешно при масовото оплакване на клиенти на Мъск.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    И защо въобще хората без пари си въобравяват, че хората с пари не могат да си правят сметката? Че нали точно, защото могат, имат пари?
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до 7 ( преди 1 година )
    И моята кола струваше 160 хил., като я взех (дори повече), но това не значи, че съм *** и одобрявам коли, които харчат 20/100 междуградско и тровят всички. При електрическите пък, разходът все още има значение за пробега, съответно за чакането по зарядни, пък и все още част от токът се произвежда от въглища, така че пак е добре да се пести.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    АнтиГлобалист ( преди 1 година )
    Един от най-корупционните прояви в журналистиката е точно кола на годината. Преди няколко години журналист участвал в мероприятието разказа как точно се случват нещата. Предварително се знае кой ще спечели и това винаги е марката, която е най-щедра към журналистите, направила им най-скъпи подаръци и сключила договор с тях безплатно да отиват на екзотични дестинации за по няколко седмици със семействата си в 5 звездни хотели, за да отразят някое автомобилно събитие. Абсолютна корупция е това нещо
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Освен това сте доста облъчени, дал 160к за Тесла и после мери разход, ако това ви интересуваше нямаше да сте с такава кола освен ако не минавате по 5 хиляди на месец.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Този въпросния Дани доста хейти останалите марки напоследък и съответно вече не съм му абонат, да го питам само ако пробега му е толкова важен защо смени Модел 3 с Модел Y.