IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Виждали ли сте някога TS-497, най-голямото офроуд чудовище?

150-метровата машина разполага със спални отделения, кухня, баня и тоалетна и може да се движи през почти всеки терен

Блогъри показаха необичайно огромно офроуд превозно средство, носещо обозначението TS-497 и създадено през 60-те години на миналия век, в което може да се живее. Този огромен офроудър достига дължина от около 150 метра и е оборудван с огромни колела. Превозното средство може да се движи през почти всеки терен.
  
    
TS-497, офроуд чудовище, 150 метра
  
    
Единственият производител на такъв вид транспорт е компанията LeTourneau Technologies, като те са произвели само няколко такива офроуд машини. TS-497 вече е по-скоро туристическа атракция, отколкото пълноценен транспорт, но навремето е използван за да доставя тежки товари на дълги разстояния.

Всички колела на офроуд машината се задвижват благодарение на електричество с помощта на специално разработени двигатели на главината. Електричеството се произвежда от газови турбини. TC-497 е проектиран да доставя тежки товари на дълги разстояния без необходимост от специална инфраструктура. Разполага със спални помещения, кухня, малка трапезария, баня и тоалетна.

Вътре има и машинно отделение. Там инженерите наблюдават работата на двигателите, но още по-интересна е кабината за управление. TC-497 се управлява не като кола, а като релсово превозно средство. Има два въртящи се лоста, които отговарят за ъгъла на завиване и за скоростта.

Повечето от построените офроуд влакове сега не са в най-доброто си състояние. Всички те са неизползваеми и напомнят за времето на Студената война.
 

Вижте повече във ВИДЕОТО:

    
 

0 от 500