IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-луксозният Mercedes влиза в сервиза заради теч в салона

При лимузините S 580 и Maybach S 580 е открито дефектно уплътнение

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz обяви сервизна акция на флагмана си S-Class, която засяга не само стандартния модел, но и модификацията Maybach.


Maybach


При седаните Mercedes-Benz S 580 от 2021 г. и лимузините Mercedes-Maybach S 580 е открит проблем с уплътнение, което води до разхерметизация на салона. Откритият дефект може да доведе до късо съединение в окабеляването, електронни проблеми и неправилно функциониращи системи за активна безопасност. Освен това, има опасност влагата да се натрупа върху прозорците и в краката на шофьора и пътника до него.

Засега проблемът е открит при 6 автомобила - два седана S 580 и четири лимузини S 580 Maybach, всички за северноамериканския пазар. Любопитно е, че за дефекта е станало ясно още през юли 2020 г., но собственици на колите ще бъдат потърсени след 23 май 2023 г. До момента няма наранявания, злополуки и гаранционни искове заради проблема, съобщават от американското подразделение на Mercedes-Benz.

На собствениците на S-Class с дефектни уплътнения ще бъде предложено да върнат автомобила на оторизиран дилър за отстраняване на неизправности. В сервиза ще монтират необходимите части, за да се спре проникването на влага в салона, като това ще бъде извършено за сметка на компанията-производител. Засега няма данни за подобен проблем с автомобили на други пазари.


0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Николай ( преди 11 месеца )
    Работил съм във фабрика за обувки,където струват на пазара 30-60лв и минават през ОТК където ги огъват на 180 градуса.Но на кола която струва над 100К си представям какъв е контрола. Аз лично мисля,че е пропаганда.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Милен ( преди 11 месеца )
    Дайте снимките да видим.Гледал съм в YouTube поточната верига и контрол тестовете. Преди тестово шофиране,минават през тунел (като автомивка),където пръскат 100 бара налягане на водата.Аз лично не вярвам.
  • #12
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Аз съм ( преди 11 месеца )
    Кофти за немските автомобили . Путин е виновен .
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха ( преди 11 месеца )
    Германски хумор! Проблемът бил в уплътненията на 6 те прехвалени бараки! Те целите са един голям проблем за тия дето нямат проблеми!
  • #10
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Петре, тия глупости пак ли от някой руски *** ги преписа!Майбахтеч от уплътнение!?!? Това да не е Москвич? А може би си сменил името в статия за теч при жигула с Мерцедес? Абе май и на теб ти плащат там, където и на копейкин?
  • #9
    7 rate up comment 6 rate down comment
    РОЛС РОЙС КИНГ ( преди 11 месеца )
    Не може да бъде Прехваления Майбалах и S дръгня които между другото са еднакви и не знам защо собствениците на Майбалах изсипват една камара пари за нещо което е абсолютно същото като S ката само малко повече лукс и различна емблема.Ама не може да бъде само Тойотите и Ланд Роувърите са дефектни не може така ....Скъпи фенове на Магарцедес колкото и да се пукате от Яд РОЛС РОЙСА си е КРАЛЯ айде обратно в леглата
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 11 месеца )
    То, щото нема злополуки или пък гаранционни претеции просто щото си стоят у гаража и излизат от дъжд-на-ветър до некой театър, опера - балет, или премиерно представление.
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 11 месеца )
    ... бира се, пак лепилото дЙЕфЙЕктно аказалась, все пак да не пренебрегваме и ясното обстоятелство, че и самият мейби-Бах /сиреч кола...може би!/ си е достатъчно дефектен, за да се жертва некой умен и предвидлив купувач, че да си Г0 придобива за возило - ЪПСУЪРТ! Все пак тая тумбестая барачка е на светлинни годин от классата на RR!!
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Поразяващата ръка на ( преди 11 месеца )
    Грета Кукунбърг в лицето на новото шведско СЕО на Мерцедес!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 11 месеца )
    Имаше и един виц, че в mercedes е в москвич тествали херметичността на автомобилите, като оставили котка за едно денонощие в автомобила. Ако котката била жива след 24 часа в mercedes значи имало нарушена херметичност. Ако не била избягала от москвича, всичко с херметичността било наред.