IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри двигателите на новата Sonata

Седанът ще се предлага с два 2,5-литрови мотора с 4 цилиндъра и с 2,0-литров хибрид

Само преди дни Hyundai представи обновената Sonata, като публикува снимки и някои подробности за модела. От компанията тогава обявиха, че това е повече от фейслифт, но не разкриха техническите характеристики на модела.


Hyundai Sonata


Промените по Sonata действително са значителни, като това се вижда още на пръв поглед. Обновеният седан поучава LED светлинна лента с пълна широчина, както и чифт „скрити“ фарове, по-широка решетка и по-агресивни въздухозаборници. Отзад е променен капака на багажника, поставени да нови светлини и различна светлинна лента.

Дизайнерите на Hyundai са преработили и интериора, като той включва нов 12,3-инчов цифров инструментален панел и 12,3-инчов екран за информационно-развлекателната система, като и двата са разположени в панорамен извит дисплей.


Hyundai Sonata


Монтиран е и 12-инчов Head-Up дисплей, както и подобрена звукова система Bose Premium с 12 високоговорителя. Новият автомобил също така поддържа софтуерни актуализации по въздуха и се предлага с нов цифров ключ 2, който може да бъде свързан със смартфони и смарт-часовници, работещи с операционни системи iOS и Android.

Най-важните промени обаче са под капака. Hyundai обяви, че новата Sonata ще се предлага с избор между 2,5-литров четирицилиндров двигател с атмосферно пълнене, 2,5-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор и 2,0-литрова хибридна система. Мощността на трите агрегата обаче продължава да бъде тайна.


Hyundai Sonata


Това, което се знае е, че 2,5-литровият турбомотор ще се предлага ексклузивно за версията Sonata N-Line, докато хибридът ще бъде поставян на Sonata HEV. Южнокорейският автомобилен производител посочва, че този вариант ще получи и регенеративна спирачна система за подобряване на горивната ефективност.

Стандартното оборудване на новата Sonata изобилства от нови технологии, включително асистент за избягване на челен сблъсък, асистент за сблъсък в мъртва точка, интелигентен круиз-контрол със Stop & Go и асистент за шофиране по магистрала. Има и актуализирана система Remote Smart Parking Assist, която позволява на потребителите да паркират колата дистанционно с помощта на интелигентния ключодържател.


Още снимки на обновения Hyundai Sonata - вижте в галерията:


Hyundai отбелязва, че новият модел също предлага подобрена защита при страничен сблъсък и „най-доброто в класа спирачно представяне и спирачен път“. Нивата на шум и вибрации също са намалени.


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 1 година )
    Всичко е добре, но защо няма да го има в Европа? i40 беше страхотен автомобил, а го спряха.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    #6 много добре си изглежда - интегрирани са достатъчно таблетите :)
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 1 година )
    Страхотен дизайн. Жалко че в Европа най вероятно няма да дойде. Интериора също много добре изглежда. Обаче тия дисплеи развалят общия вид. Няма ли как да ги интегрират по нормално. Почти всички нови модели изглеждат нелепо с тия таблетки забити в таблото.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Факт! ( преди 1 година )
    Най голямото недоразумение е елктричката на Скода за 150к
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Тук станаха по-нагли, след трицилиндровите миксери вече пробутват електрички сапунерки като Рено Меган за 100к, докато има будали в ЕС ще си правят с нас каквото си поискат и такива като Рено ще си продават огромните джипове с трицилиндрови докато има кой да ги купува явно доста хора го правят.
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Гош ( преди 1 година )
    Забравих да кажа, че колата в САЩ струва 32-33 к $ в N-line версията... Тук какво може да си купи човек за тези пари ?!? После американците били тупи кравари, а пък ние тук сме най-умните и интИлигентни еколози...
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гош ( преди 1 година )
    И тук в Европата пак ще ни пробутват 2 тона кашони с 1.2 моторчета от кафемелачки...Колата изглежда много добре!
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Брей, нова кола с нормален двигател вместо 3 цилиндров еднолитров миксер, като европейските.