IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обеща да превърне Skyline GT-R в „най-добрата електрическа кола в света“

Японците стартираха проект за създаване на идеалния спортен автомобил на ток (ВИДЕО)

Японският производител Nissan ще преобразува култовия Skyline GT-R от началото на 90-те години в електрически автомобил. Компанията публикува кратък видеоклип, в който загатва бъдещата трансформация.


Nissan Skyline


За основа на проекта ще бъде взето купето със задно предаване R32, като целта на специалистите е да бъде създаден идеален спортен автомобил, който всички ще харесат. Засега от Nissan не съобщават технически подробности, нито дори приблизителна дата на представянето на електромобила.

Известно е само, че разработката се нарича проект R32EV. За бъдещия модел Nissan създаде специален раздел на официалния си уебсайт, откъдето видеото може да бъде изтеглено. В него се вижда кърмата на класическия Skyline GT-R от началото на 90-те от миналия век, като кадрите са придружени от звук на работещ бензинов двигател.



Според слуховете, идеята за необичайна трансформация принадлежи на инженер на Nissan, който е фен както на класическия GT-R, както и на електромобилите. Той е на мнение, че комбинацията между двете ще доведе до създаване на най-добрата електрическа кола в света и е убедил компанията да се включи в проекта.

Това означава, че сформираният екип ще има на разположение не само пълна свобода на действие, но и достъп до най-новите и най-модерни технологии на Nissan в областта на електрическия транспорт.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Как точно ще го направят, като един семеен електромобил или хечбек не могат да направят на нивото на Тесла?
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Eлектрическа и кола в едно изречение са несъвместими! Да не говорим, че е гавра с езика да кажеш най-добра електрическа! Електричеството е за кухнята!