IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota подари нова кола на собственик на Highlander с пробег 1,6 млн км

Старият всъдеход бил унищожен от ураган през септември миналата година

Жител на Флорида беше приятно изненадан от американското представителство на Toyota, като му подари чисто нов Highlander в замяна на стария автомобил от същия модел, който е навъртял 1,6 милиона километра.


Toyota Highlander


Марк Милър дълго време карал японския SUV, произведен през 2006 г., като в резултат на това пробегът надхвърли милион мили. През септември миналата година обаче всъдеходът бил унищожен от урагана Йън. Научавайки за това, американският офис на Toyota реши да даде на мъжа нов автомобил от същия модел.

Милър е използвал автомобил за работа, като притежава фирма за ремонт на пътища. Той разказва, че редовно му се е налагало да тегли ремарке със своя Highlander, като често колата е служила и за мобилен офис. В продължение на 17 години автомобилът е обслужван в един и същи сервизен център на Toyota.


Toyota Highlander


Именно оттам са уведомили американското представителство на марката, че колата е достигнала пробег от милион мили (1,6 млн км). И след като в централата разбрали, че колата на Милър е унищожена от природното бедствия миналата есен, е решено да му бъде подарен същия модел, но вече чисто нов.

В края на януари Марк е поканен в сервизния център, в който обслужвал своя Highlander, за да разкаже историята на колата. Там обаче го очаквала изненада – нов всъдеход в специална версия Bronze Edition.


0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Новата няма да изкара толкова, както и всеки един друг електромобил, хибрид или турбиниран миксер.
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нормално, това си е било практически нов автомобил: Тойота на 17 години си е тъкмо разработена и готова за истинска експлоатация.
  • #2
    3 rate up comment 27 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Фенчетата на Тойотка не осъзнават, че автомобил на тази печална марка да достигне милион мили е чудо, затова влиза в любопитната хроника. Тхе йоке'с он уои, както се казва.
  • #1
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Да сте чули Тесла да подари нов електромобил?Не,защото не може да достигне 1,6 млн.км. пробег.