IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep представи специални серии на Compass и Renegade

Популярните модели получават хибридно задвижване и допълнително оборудване

Американския производител Jeep представи нова версия на два от моделите си - Compass и Renegade. Тя се казва Upland и предлага съчетание от богато обзаведен интериор и допълнителни оборудване. Освен това, към гамата на Compass се присъединява и серия High Altitude със задвижване eHybrid, обявиха от компанията.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


Специалните версии Renegade Upland и Compass Upland използван задвижваща система 4xe Plug-in Hybris с мощност 240 к.с. Тя се характеризира не само с увеличена производителност, но и с по-нисък разход на гориво и подобрени екологични показатели. Системата се състои от два електрически мотора, батерия с капацитет 11,4 кВт/ч, бензинов 1,3-литров турбодвигател и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Подобна архитектура съчетава електрически автомобил с високоволтова литиево-йонна батерия и електрически мотор на задната ос, и конвенционално превозно средство с двигател с вътрешно горене на предната ос. Увеличеният въртящ момент, генериран от електрическата система и възможността за регулирането му гарантира още по-голяма проходимост със задвижване на четирите колела върху всякакви терени.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


В същото време всекидневното шофиране в градски условия може да се извършва в изцяло електрически режим при нулеви емисии със среден пробег от 50 км. Благодарение на 4xe Plug-in хибридната технология нивата на емисиите CO2 са по-ниски от 50 г/км в хибриден режим.

Специалното издание Jeep Compass Altitude със задвижваща система e-Hybrid разчита на бензинов 1,5-литров турбо двигател с мощност 130 к.с. и 240 Нм въртящ момент, съчетан с нова 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Системата може да осигури изцяло електрическо задвижване при стартиране, потегляне и движение с ниска скорост, както и при маневри за паркиране.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


Сериите Renegade и Compass Upland, както и Compass High Altitude, ще се разположат над досегашното най-високо ниво на оборудване на моделите - Limited. Те разполагат с изцяло LED-светлини с автоматично превключване къси/дълги, фарове за мъгла с осветяване на завоите и релси на покрива.

В интериора Renegade е оборудван със 7-инчов TFT клъстерен дисплей и мултимедия Uconnect с 8,4-инчов сензорен екран, докато Compass Upland и High Altitude предлагат 10,25-инчов TFT клъстерен дисплей и мултимедия Uconnect с 10,1-инчов сензорен дисплей с допълнителни интелигентни функции. Мобилните телефони се интегрират чрез приложенията Android Auto и Apple Car Play.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


Специалните издания Renegade Upland и Compass Upland продължават стратегията на Jeep „дизайнът следва функцията“ и са насочени към любителите на офроуд-преживяванията. Седалките са покрити със специална тапицерия, която позволява лесно почистване и измиване. Практичността е допълнена със стилни акценти с цвят бронз по таблото на Compass, а при Renegade – на предните отвори на климатичната инсталация и около високоговорителите.

На свой ред, Compass High Altitude се отличава с ексклузивни черни детайли и боядисани в цвета на автомобила брони и арки на калниците, в които изпъкват специални 19-цолови с черен лак. Интериорът се характеризира с комфортни седалки в комбинация от текстил и кожа, декорирани с червени шевове и с двупососочно лумбално регулиране. Отличителният червен шев минава през цялото арматурно табло, придавайки на салона елегантен и забележителен дизайн.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


Новите серии Renegade и Compass са оборудвани с пълен набор от функции за безопасност, включително система за предупреждение и спиране при опасност от челен сблъсък, система за активно поддържане на лентата, както и адаптивен круиз контрол.

Цветовата гама включва Alpine White, Black и Colorado Red, като при версиите Upland се предлагат и приключенските Sting Grey и Blue Shade. Всички цветове (с изключение на черния) могат да бъдат съчетани с контрастен черен покрив.


Jeep представи специални серии Compass и Renegade


0 от 500