IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на Cupra изглежда светло, но това на Seat - не

Електрифицираният SUV на новата марка - Terramar, ще се произвежда в завод на... Audi

Новата марка Cupra, която беше създадена от испанския производител Seat  избухна с цели три концепта, които бяха представени едновременно на 7 юни 2022 година. Terramar, Tavascan и Urban Rebel напредват като демонстрационни коли, за да ни накарат да чакаме с нетърпение пускането им на пазара, планирано за 2024 и 2025 г. Но, най-интересното предложение, определено е изцяло новия Terramar, който ще се сглобява от Audi в Унгария.


Cupra


Екстремният концептуален автомобил UrbanRebel е 100% електрическият градски автомобил, очакван през 2025 година. Той беше представен в малко по-спокоен вариант, с каросерия с пет врати, съответстваща на тази на серийно превозно средство. 

Спортната-премиум марка на Seat също усъвършенства своето бъдещо 100% електрическо SUV купе - Cupra Tavascan. Миналата година видяхме визия, по-близка до серията, макар колата да остана достатъчно гримирана под маската на шоукар.


Cupra


Но да стигнем до основната новост на събитието: Cupra Terramar, електрифициран компактен SUV, който направи първата си публична поява в Барселона, след като беше споменат за първи път миналия март. В края на миналата година това превозно средство беше представено на работниците от фабриката на Audi в Гьор (Унгария), които ще отговарят за неговото производство. Маркетингът ще започне през пролетта на 2024 г.

Заводът в Гьор сглобява Q3 и Q3 Sportback на марката с четирите кръга. Неговата подкрепа за Terramar произтича от последователна индустриална логика, тъй като този модел ще споделя голям брой технически елементи с Audi Q3 , чието следващо поколение се очаква да се появи през есента на 2024 г. В допълнение, този център на производство скоро ще каже сбогом на Audi TT, малкият спортен автомобил, който напуска поточните линии


Cupra


Подобно на Audi Q3, Cupra Terramar ще има компактен SUV силует. И отново като Q3, той ще предлага широка гама от двигатели. Под капака си Cupra Terramar ще предлага ДВГ, микрохибриди и plug-in хибриди,като за последните пробегът в 100% електрически режим ще достига 100 км.

Официално от марката Cupra посачват, че сдължина от 4.50 м иновацията ще се позиционира между Ateca (4.39 м) и Seat Tarraco (4.74 м). А всъщност Terramar ще бъде много близо до кросоувъра Formentor (4.45 м), но ще е с далеч по-динамичен външен вид и ориентация.


Cupra


Terramar все още е във формата на концептуален автомобил, но близък до серийния, който ще се прави в Гьор. От козметична гледна точка, това е основополагащ модел, тъй като показва новия светлинен подпис на марката, както отпред, така и отзад, и е украсен с иновативния фирмен "нос на акула".

Обърнете внимание, че логото ще бъде осветено с цел оптимална реклама денем и нощем. И още нещо с този модел се слага край на споделянето между Seat и Cupra. Това ни кара да се чудим какво ще остане за компанията майка на иберийската марка Cupra, която за момента не предлага нито хибридизация, нито електрически автомобил.


0 от 500