fallback

Хаосът с доставки на нови Tesla се пренесе в Европа

Собственици са принудени да взимат колите си от паркинги за камиони

В последно време Tesla увеличи сериозно производството си, тъй като търсенето на колите на марката по цял свят рязко се увеличи. За това помогна и свалянето на цените на своите модели на повечето пазари. Така американският производител почти сигурно ще счупи рекорда си за продажби за тримесечие.

Увеличените продажби обаче станаха причина за неочакван проблем с доставките на нови коли, който се пренесе и в Европа. По информация на Teslarati, новите клиенти на Tesla от Португалия са принудени да взимат автомобилите си директно от камионите, които ги превозват.

Както е известно, Tesla не разчита на франчайз дилъри и не разполага с магазини и сервизни центрове на много места по света. И решението в момента за някои райони в Европа е компанията да се свърже с купувача и да го накара да вземе превозното си средство директно от автовоз.

В случая с Португалия новите коли на Tesla се докарват от транспортна компания. И тъй като центровете на марката са препълнени, камионите на превозвача се насочват към обществени паркинги. Там електромобилите се предават директно на новите си собственици.

Това, определено, не е най-доброто и най-удобно решение за купувачите, но от Tesla твърдят, че се стремят да доставят колите възможно най-бързо, което е от полза и на двете страни. Конкретно в случая с Португалия новите собственици трябва да разрешат и още един проблем, тъй като се оказва, че броят на зарядните станции Tesla Supercharger не може да бъде увеличен. За щастие, повечето зареждания на електромобили в страната се извършват у дома.

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Сега разбрахте ли защо Тесла е шампион по липса на качество с най-много посещение на сервиз за първата година и абсурди като различни тапицерии на вратите? Ами защото заради всяка драскотина, която е направена по време на транспорта или някаква дреболия, се попълва протокол при приемането на автомобила (в случая от шофьора на автовоза) с който после се отива в сервиза да се отстранят дреболиите с които иначе при другите марки се занимават дилърите преди да ги предадат на клиентите.
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Като прочетох тази новина и я свързах с предишната и като нищо това ще е конглокента на dacia за първото място при продажбите в Европа.
fallback
Последни