IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян и дрогиран шофьор не влезе в затвора по абсурдна причина

Заловеният след гонка с полицията англичанин никога не е имал книжка

Въпреки куп сериозни прегрешения на пътя 23-годишен англичанин не влезе в затвора, като причината звучи абсурдно – в тях няма места. Съдът в Лондон установи, че Боби-Лий Бийни никога не е има шофьорска книжка, но това не му е попречило да управлява микробус Ford Transit с фалшиви регистрационни номера и в състояние на тежка наркотична и алкохолна интоксикация.


затвор


Когато полицаи се опитват да спрат мъжа за проверка, той не се подчинява и опитва да избяга. Нарушителят се движил със скорост от 160 км/ч, периодично е навлизал н насрещното платно и на няколко пъти е минал на червен светофар. Както заяви съдия Роберт Лазарус, изключителен късмет е, че никой не е убит или ранен по време на преследването.

Адвокатът на Бини заяви, че клиентът му е взел „глупаво решение“ да шофира, след което се е паникьосал. Той обаче помоли съда да вземе предвид факта, че братът на Бини е починал внезапно и сега мъжът е поел отговорност да се грижи за племенника си.

Съдията взе под внимание всички тези обстоятелства и заяви, че веднага би изпратил нарушителя в затвора, но не може да го направи. А причината е решение на Апелативния съд в Лондон, в което се казва, че затворите са пренаселени и просто в тях вече няма свободни места.

В крайна сметка Бини получава 14 месеца затвор условно с 18 месеца изпитателен срок. Той няма право да шофира 2 години, тоест едва след това може да се яви на шофьорски курс. Също така мъжът ще трябва да положи 250 часа принудителен труд и да се яви на 20 рехабилитационни сесии. Освен това ще плати 300 лири съдебни разноски и ще носи 6 месеца специална гривна с GPS, за да се следи местоположението му.


0 от 500