IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как се справя BMW M340i на магистрала

Само с няколко настройки по двигателя комбито се превръща в звяр (ВИДЕО)

BMW разполага с някои от най-бързите серийни автомобили, предлагани в момента. И не става дума само за модели като M3 и M5, но и за масови продукти, които не са много мощни, но и струват по-малко от автомобилите, разработени от М-подразделението на марката.



Един от тях е M340i, което се позиционира под M3 в гамата на баварския производител. Той предлага по-консервативен дизайн, комбиниран с много мощен 6-цилиндров редови турбодвигател. А видео, заснето на участък от германска магистрала без ограничения на скоростта и публикувано в YouTube-канала AutoTopNl, ни дава представа за възможностите на модела.

Това е комби-версията (Touring), която с някои подобрения в настройките на двигателя, е способна на почти същото ускорение и максимална скорост като серийното BMW M3 Touring. Стандартният модел развива мощност от 382 к.с., но в случая по него са направени някои хардуерни и софтуерни подобрения по мотора, като мощността му е увеличена до 460 к.с.

Най-високата скорост, заснета във видеото е 292 км/ч, което е доста над стандартния модел. При него обаче има ограничител на скоростта на 250 км/ч. А общото усещане е, че това комби може да бъде дори по-бързо, но трафикът на аутобана е достатъчно сериозен, за да поднесе неприятна изненада на шофьора.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Тодор ( преди 11 месеца )
    B58 мотора се очертава като отлична съвременна база за тунинговане. За сега поне не показва слабости и е в състояние да издържи сериозно повишение на мощността в стокови състояние.Най-после нещо смислено и относително надеждно да създадат баварците.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като чете човек между редовете :"Не става дума за М3 и М5, но за масови, които НЕ СА МНОГО мощни... Един от тях М340i комбиниран с МНОГО МОЩЕН 6-цилиндров...."
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    К ( преди 1 година )
    Само където ECU-та на бмв произведени след Q3 на 2021 могат да бъдат отключени за ремап само на 2 места. В русия и във фемто, което се намира в германия. И на двете места срещу солидна сума.ПС чипосване, както казват неграмотните "разбирачи" няма, това е било предо 90те, когато физически се е слагал друг чип, след 90та е ремап..