IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на Audi A3 минава на задно предаване

Премиерата на електрическия компактен модел е предвидена за 2027 година

Един от най-популярните модели на Audi – A3, ще промени напълно концепцията си до 5 години. В момента автомобилът се предлага с двигатели с вътрешно горене и предно предаване, но това е последното поколение в такъм вариант, съобщава британското издание Autocar.


Audi A3


Представител на германския производител потвърди, че компанията разработва напълно нов електромобил, който ще бъде с размерите на A3 и ще заеме място под кросоувъра Q4 e-tron в моделната гама на марката. Премиерата на наследника на хечбека и седана (A3 се предлага и с 4 врати) е насрочена за 2027 г.

Освен, че ще получи електрическо задвижване, новият модел ще премине към задно предаване. Той ще бъде изграден на платформата SSP с 800-волтова електрическа система, при която моторът е отзад, а батерията е разположена между двете оси. По неофициални данни пробегът на наследника на A3 ще бъде около 640 км, като в гамата на модела ще влезе и „напомпана“ версия на подразделението Audi Sport. Тя ще бъде с два електромотора и съответно задвижване на четирите колела

Британски журналисти предполагат, че наследникът на Audi A3 ще се предлага под формата на хечбек с пет врати и седан с четири врати. Новостта ще има различни пропорции, намалени надвеси, къс преден капак, дълго междуосие и просторен интериор. По отношение на технологиите е вероятно частично обединение с първородния на архитектурата SSP - електрическия седан от проекта Trinity.

Настоящото поколение на Audi A3 се произвежда от 2020 г. и изглежда, че семейството ще може да изживее пълен шест- или седемгодишен цикъл на конвейера. От 2026 г. всички нови продукти на германската марка ще загубят двигатели с вътрешно горене, така че има два начина за традиционните Audi - трансформация в електрически автомобил или пълен отказа от модела.


0 от 500