IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пантелерия - островът, на който Fiat Panda са повече от хората

Документален филм разказва за любовта на хората към култовия автомобил (ВИДЕО)

Италианската компания Fiat направи документален филм, наречен „Pandelleria“, в който се подчертава внушителния брой от модела Panda на остров Пантелерия (Pantelleria). Такъв наистина съществува и се намира на 70 км източно от Тунис и на около 100 км от Сицилия.

 

panda

 

Автомобилният производител посвети филма на работниците от завода Pomigliano d'Arco, разположен в околностите на Неапол, където се произвежда сегашното поколение на Fiat Panda.

Във филма се разказва, че Пантелерия има „повече Panda, отколкото хора“, което разбира се, е художествено преувеличение и е трудно за вярване за място с население от над 7300 души. Твърдението обаче, че на острова има „най-голяма гъстота на Fiat Panda в света“, звучи по-точно, информира Carscoops. Освен в Пантелерия, моделът е доминиращ и в туристическите места на страната като популярна опция за рентакар бизнеса.



Документалният филм включва 14 жители на Пантелерия, които въпреки различните си професии и произход (духовен водач, пчелар, фермер, механик, свещеник, музикант и други), всички те имат обща любов към емблематичната градска кола.

Историята се развива на фона на живописен средиземноморски пейзаж, украсен с появата на автомобили от трите поколения на Fiat Panda. 30-минутната продукция е замислена от маркетинговия екип на Fiat, режисиран от Джовани Троило и продуциран от Twister Film.

 

Fiat-Panda-Generations-1024x576

 

Повече от четири десетилетия са изминали от дебюта на първото поколение Panda на автомобилното изложение в Женева през 1980 г., като общите продажби са близо 8 милиона бройки. Второто поколение Panda се появи през 2003 г., а сегашният модел от трето поколение е на пазара от 2011 г.

Въпреки „възрастта“ си, Panda остава най-популярният градски автомобил в Европа (А-сегмент) в най-новата си мека хибридна форма, която ще продължи до 2026 г. Освен това моделът има 8% пазарен дял на родния пазар в Италия. Fiat в момента работи върху чисто нова електрическа Panda, която се очаква да бъде кросоувър.

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    най-най ( преди 11 месеца )
    съпоставката е като със старите мерцедеси из Албания
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    budinov ( преди 1 година )
    Факт е че ти си огромна грешка на природата,или по точно грешка на баща ти че те е събрал с лъжицата от пода.Кажи ти бе фалшификат какво измисли в скапания си лузърски мизерен животец освен да спамиш на воля,реалния живот се развива за разлика от такива амеби като теб
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 1 година )
    Не е лесно да си ***!Но пък е лесно да си говориш глупости. Важно е да си вярваш...Има огромна разлика между сливане на два концерна както стана с ФИАТ-Крайслер и Пежо-Ситроен, и закупуване на единия от другия... Тук никой никого не е "взел"...Ама Бай *** кво го интересува? По-лесно е да коментираме простотии
  • #1
    2 rate up comment 20 rate down comment
    Факт! ( преди 1 година )
    Фиат е грешка на автомобилната индустрия добре че Пежо ги взе да им даде технологии