IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat 500 бил ненадежден? Собственикът на този не е съгласен!

Малкият автомобил е изминал над 320 000 км и е с оригиналните си двигател и скорости (ВИДЕО)

Fiat е една от марките, които почти постоянно се нареждат на последните места по надеждност. Италианският производител обаче може да се похвали и с някои много здрави модели – като Fiat 500, например. А доказателство за това е продадена във Великобритания бройка от модела, която е изминала над 320 000 км, без да има сериозни повреди, разказва сайтът Motor 1.


Fiat 500


Този бял 500 е препродаден през 2018 г. за 2000 британски лири и съвсем наскоро достигна пробег от 200 000 мили (321 000 км), като собственикът му Фреди Добс разкрива какво се е случило с колата през тези 5 години. И отзивите му, вероятно изненадващо за мнозина, са доста добри.

Англичанинът хвали защитата от ръжда на купето и показва колко добре изглежда боята след всички тези километри. Във видеото той също така говори за това колко практично е превозното средство, което предлага редица интелигентни решения за съхранение. Добс също така посочва колко прост и надежден е двигателят - 1,2-литров атмосферен бензинов агрегат, съчетан с ръчна скоростна кутия.



Колата не е оборудвана климатик, но е имала доста тежък живот, като това се разбира от теглича отзад. Тя е обиколила три пъти Европа с прикачено ремарке, а освен това е използвана като превозно средство за доставка на Amazon в Лондон.

Собственикът определено обича своя Fiat. Той харесва начина, по който се държи колата на пътя, харесва интериора и харесва двигателя. Има, разбира се, и някои оплаквания, които Добс споделя във видеото.


0 от 500
  • #6
    19 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ненадеждни са само по немските класации.
  • #5
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 1 година )
    Навременно сервизиране, грижа за колата при шофиране, внимание за ранно откриване на проблеми!
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много от проблемите с колите са от неправилно ползване. Един познат ходи да прави автоматика на Е270 със 240 000км, оплаква се че ремонта му стъпал 2800евро, но пропуска да спомене че за тези години и пробег не е правил никаква поддръжка. Друг смени съединител на 80 хил км, ама като ме вози гледам на светофари и в задръстване го държи на полусъединител. Щом такситата въртят по 300-400 хил за нула време - ясен е ресурса.
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 година )
    Моята хонда е на 350 хил и е с оригиналният двг и скоростна кутия. Също е 1.2, надявам се да изкара още. Интересно ми е до колко може да изкара, колко е животът на един такъв двг?
  • #2
    10 rate up comment 13 rate down comment
    123 ( преди 1 година )
    Цитат: също така посочва колко *** и надежден е двигателят - 1,2-литров атмосферен бензинов агрегат, съчетан с ръчна скоростна кутия.Добре че не беше дизел с автоматик иначе тоя едва ли щеше да се хвали.Най- вероятно щеше да плюе марката до гроб.
  • #1
    7 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нещо заглавието и статияте се разминават на 180 градуса. Ай да изтренявате вече, 3-ти януари е!