IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat Panda 4x4 се завръща в нова опаковка

Компанията Inglorious Basterds Cycle оценява творението си на 58 000 евро

За някои хора първото поколение на Fiat Panda 4x4 е колата на мечтите. Този автомобил се превърна в легенда и все още кара мнозина да въздишат по него. Затова и не е изненада, че италианската компанията Inglorious Basterds Cycle реши да върне автомобила, но във вид на рестомод.


Fiat Panda 4x4


Самият проект стартира от нулата, като първа са готови скици на хартия, които са последвани от компютърни графики, за да се стигне до готов прототип. Целта, която са си поставили в компанията, е първите тестове на колата да бъдат проведени през март, а официалната премиера е насрочена за юни.

В Inglorious Basterds искат да придадат на Panda 4x4 онази елегантност, която никога не е имала в първото поколение, като същевременно тя да бъде съчетана с първокласна механика. Рестомодът ще получи 5-степенна механична скоростна кутия, но по желание на клиента може да бъде поставена и автоматична секвенциална трансмисия.


Fiat Panda 4x4


И тъй като това ще бъде истинско 4х4, то ще бъде оборудвано със самоблокиращи се диференциали отпред и отзад, заедно с нови торсионни щанги. Окачването е с променлива височина в зависимост от нуждите на бъдещия собственик.

На какви двигатели ще разчита автомобилът не се съобщава, но пък компанията-производител обещава страхотен лукс. Клиентът ще избира между различна кожа и цветове заедно със специални аксесоари като подвижна чанта, а също така и чадър, пъхнат във вратата (това го има в Rolls-Royce). Всичко това, разбира се, струва доста пари, като първата партида ще се състои от 10 бройки, чиято базова цена започва от 58 000 евро.


Още снимки - вижте в галерията:

 


0 от 500