IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes: 60% от новите ни модели ще бъдат SUV

На седаните се падат 30%, а останалите отиват за специални проекти

Още в началото на годината стана ясно, че Mercedes-Benz се готви да спре част от моделите си. Твърди се, че комбито C-Class Estate няма да доживее да види друго поколение, както и че следващата генерация на комбито E-Class ще е последна по рода си. Очевидно си остава елегантният CLS, както и AMG GT 4-Door Coupe.


Mercedes-Benz EQS SUV


Знае се още, че германската компания ще се откаже и от някои от малките си автомобили. Освен тях от гамата ще отпадна купета и кабриолетите C-Class и E-Class, чийто места ще бъдат заети от CLE (купе и кабриолет). По този начин Mercedes ще намали наполовина броя на моделите с две врати, тъй като вече купето и кабриото S-Class, а също така и SLC, не се произвеждат.

Намаляването на моделната гама ще се отрази на работата на дизайнерския екип. Неговият шеф Гордън Вагенер призна, че 60% от усилията на стилистите през това десетилетие ще бъде насочени към разработката на SUV. Други 30% са насочени към седани, а останалите 10% отиват за специални проекти.

В последните 10% влизат спортни коли и кросоувъри в стил „купе“. Вагенер допълни, че работи и върху седан в стила на концепцията F 015, представена през 2015 г. Дизайнерът не пожела да коментира бъдещето на друга концепция - Maybach Ultimate Luxury, която беше показана през 2018 г. и е ориентирана към Китай. Тя така и не получи „зелена светлина“ за серийно производство.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Това прилича малко на Б класа, обаче е по-грозно!
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Много грозни са им тези табуретки. Седаните и комбитата ме кефят, но тези не ги правят добре. БМВ и Ауди в това отношение правят по-симпатични СУВ.
  • #8
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да сме живи и здрави да имаме кинти, пък който каквото си иска, това да купува!
  • #7
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Един голям френски "автоексперт" беше заявил преди около два месеца, че СУВ скоро ще изчезне, защото никой няма да го произвежда.....Някои чакат от един век долърът да умре....Други чакат комшийката да им пусне, щото на половината вход пуска.... Балъците чакат. Това им е мисията в живота.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Купуват ги хората, които могат да си ги позволят! А тези дето не могат правят умни коментари.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Suv sux ( преди 1 година )
    SUV sux
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това на снимката ли наричат СУВ, прилича на ван, а от опит знам с електрическото колело когато се катеря с него в гората пробега пада 4-5 пъти, ще бъде забавно да го закъсаш без ток някъде извън пътя.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до предния ( преди 1 година )
    Е как кой?! Тези, които разбират от коли ги купуват Мерджаните!!
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе скоро имаше едно изследване и там лъсна че най-слабо интилигентните купуват Тесла. Пък Мерцедес незнам кои точно купува...
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Тиква ( преди 1 година )
    Кой ги купува? Толкова проблемни,май само Роми и много глупави хора.