IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz призна за проблем с качеството на производство

S-Class влиза в сервиза заради използване на неправилно лепило

Последното поколение на Mercedes-Benz S-Class (W223) участва в няколко сервизни акции, откакто е на пазара в САЩ. Последният случай е с автомобил, произведени през 2021 г., като това е модификацията S 580 4MATIC, оборудвана с мек хибриден V8 битурбо двигател с 495 к.с.

Mercedes-Benz S-Class

Според документите, подадени в Националната администрация за безопасност на движението по пътищата, германският автомобилен производител е открил в последните дни на 2022 г., че при малък брой превозни средства от модела има отклонения от правилата за производство. И се налага те да посетят сервизите на марката.

Базираният в Щутгарт автомобилен производител е установил, че работниците в завода са използвали неправилно лепило, за да залепят фиксирания стъклен панел на покрива към каросерията. Въпросното лепило е склонно да се влошава с течение на времето, което води до отделяне от панела. Съответно той може да излети по време на движение.

От Mercedes посочват, че служителите в завода нямат вина за случилото се, тъй като компанията им е предоставил неправилна документация за това, което трябва да извършат. Предстои да бъдат прегледани всички превозни средства, които потенциално може да са били засегнати от използането на това лепило.


Mercedes-Benz S-Class


Засега няма съобщения за претенции от страна на клиенти, които се оплакват от силен шум или проблеми с окачването. Проблемът е открит само при една бройка от модела, произведена на 9 юни 2021 г. в завода на Mercedes в Зинделфинген и продадена в САЩ.

Любопитното е, че в момента Mercedes не приема поръчки за S 580 4MATIC, който се намира едно ниво над базовия S 500 MATIC в гамата на модела. Тази версия на луксозния седан развива 495 к.с. и 700 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди. Тя се предлага с избор от 21 екстериорни цвята, като базовото ниво на оборудване Luxury Line включва 12,8-инчов OLED сензорен екран, подобрени активни и пасивни системи за подпомагане на водача, адаптивен круиз-контрол, система „Stop&go“ и много други.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Георги Георгиев ( преди 1 година )
    Айде сега, да им пратят по един каноколит си го залепят...
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерцедес и всички останали!Ohwaitне сме 1994 година!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 1 година )
    Не само кабриолет, ами и автомобилите зад него може много да го отнесет. Ако този стъклен покрив се забие в предното стъкло на автомобила зад него бая народ може да изтрепе.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ха тея с еърбега се праиха на ударени и сума хора пострадаха с експлозия в лицето, поне тия си ги привикват направо и тука риска е само автомобила да стане кабриолет.
  • #2
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Цонко ( преди 1 година )
    Каквито и проблеми да имат не мисля, че дори имаме право да коментираме нещо негативно.
  • #1
    3 rate up comment 12 rate down comment
    IM-DrtiйУАЙТBoY! ( преди 1 година )
    Поредният провал и пълен ОБЪРКВАЦИУС е настанал насред рък-во и целокупното пр-во на тези леко сдаващи позиции и съответно търпят имиджови щети, както и спад на световното им реноме, к. с всяка 1 изминала година отива на КИНО, ден след ден... Да!