IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Скандален италиански тунер модифицира Bentley Mulsanne

Седанът се превърна в купе с турбо V8 мотор с мощност 512 к.с.

Италианското тунинг ателие Ares Modena представи модификация на Bentley Mulsanne, която самите британци никога не са произвеждали - купе с две врати, наречено Coupe Sport. Платформата на седана не се е променила, но тунерите са преработили сериозно купето и са добавили ново оборудване.

 

Bentley Mulsanne Coupe

 

Ares Modena е основано от Дани Бахар - противоречивият бивш шеф на Lotus, а си спечели и донякъде скандална слава първо с представянето на модерна интерпретация на De Tomaso Рantera - ProgettoUno, а след това и като спечели съдебно дело срещу Ferrari за права върху дизайна на 250 GTO, информира Leblogauto.

Само няколко от тези превозни средства ще бъдат произведени общо, въпреки че компанията не разкрива точните обеми на сглобяване или разходите за преобразуване. За всяко Coupe Sport ще се изисква „жертва“ на Mulsanne. Но за десетилетие на производство Bentley е построил 7300 бройки от своя флагман, така че ще има повече от достатъчно за колекционерите.

 

Bentley Mulsanne Coupe-9

 

Специалистите на Ares Modena променят радикално каросерията. Задните врати са премахнати, а предните са удължени и се изместват назад средните колони. Освен това Mulsanne получава нова, по-наклонена линия на покрива и значително наклонени С-колони, както и ревизирано задно стъкло. Coupe Sport също получава нови прагове на вратите, модифицирана задна броня и персонализирани 22-цолови джанти.

Новите панели в задната част на купето са изработени от алуминий, а вратите и покривът са от въглеродни влакна. Салонът е тапициран с кожа и дърво. Ares Modena инсталира сгъваеми предни седалки, за да осигури достъп до задните. Ателието предлага и широка гама от материали за персонализиране на интериора на Mulsanne.

 

Bentley Mulsanne Coupe-2

 

От техническа страна Bentley Coupe Sport не се различава от донора Mulsanne - 6,75-литров двигател с мощност 512 к.с. и 1020 Нм, съчетан с осем-степенна автоматична скоростна кутия.

Седанът може да достигне 100 км/ч за 5,3 секунди, но купето може да бъде малко по-динамично поради аеродинамичните подобрения и по-малкото тегло. Максималната скорост е 296 км/ч.

 

Bentley Mulsanne Coupe-7

 

Седанът Mulsanne не се произвежда от 2020 г., като британците така и не направиха версия с две врати. Вentley Mulsanne Coupe е с елегантен дизайн и луксозен интериор и стана наследник на Bentley Brooklands Coupe (2008-2011).

 

 

0 от 500