IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Bentayga EWB се продаде 4 пъти над цената си

Платените 1 милион долара за първия поръчков автомобил отиват за подпомагане на деца

Производството на Bentley Bentayga EWB (Extended Wheel Base) от моделната 2023 година е в разгара си и първият поръчков екземпляр беше продаден на благотворителен търг на Зимния фестивал на виното в Неапол, Флорида.

 

Bentley Bentayga EWB

 

Bentayga EWB, който струва 227 000 долара, без да се броят допълнителните разходи за изработени по поръчка части, събра 1 милион долара на търга, което е почти 4 пъти над базовата цена. Постъпленията от продажбата отиват в Неаполитанския фонд за образование и закрила на децата в окръг Колиър (САЩ), съобщи Carscoops.

Bentley Bentayga EWB е луксозен SUV, който е със 179 мм удължено междуосие в сравнение със стандартния Bentayga. Оборудван е с V8 двигател с двоен турбокомпресор с работен обем 4,0 л и мощност 542 к.с. и 770 Нм максимален въртящ момент. Съчетава се с 8-степенна автоматична трансмисия. Ускорението до 100 км/ч е за 4,6 секунди.

 

Bentley Bentayga EWB-1

 

Уникалният Bentayga Extended Wheelbase Azure е създаден специално за фестивала на виното и включва три слоя перлена екстериорна боя Snow Quarts - в контраст с черните елементи и 22-инчовите джанти с 10 спици, които идват със спецификацията Blackline.

Като намигване към виното, което празнува фестивалът, Bentayga разполага с детайли от аметист, които могат да бъдат намерени в цялата кабина - на скоростния лост, джобовете на вратите, кантовете и шевовете. В допълнение, мотив на грозде може да бъде намерен в детайлите в определени области. Възглавниците на задните седалки също са завършени в лилав оттенък с бели кантове.

 

Bentley Bentayga EWB-2

 

Автомобилът получи опционален пакет Airline Seat Specification с 22 различни настройки на седалките. Кристоф Жорж - президент и главен изпълнителен директор на Americas каза, че се гордее с Bentley Naples и екипа на Mulliner за създаването на това уникално превозно средство в подкрепа на достойна кауза.

На свой ред Джейсън Райдел - управляващ партньор на Bentley Naples, добави, че компанията е решила да подкрепи Зимния фестивал на виното в Неапол, защото това събитие е едно от най-големите за набиране на средства в страната. В същото време всички дарения отиват директно към децата, които имат най-голяма нужда.

 

Bentley Bentayga EWB-3

 

Освен самата кола, спечелилият търга получава покана за пътуване до Великобритания, обиколка на дестилерията на Bentley в Крю, дегустация на уиски в имението Macallan и петдневна обиколка на Англия и Шотландия.

 

 

0 от 500