IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Kodiaq срещу Porsche Cayenne в битка на тежък терен

Чешкият модел е близо два пъти по-слаб и по-евтин, но оказва сериозна съпротива (ВИДЕО)

На пазара има има кросоувър или SUV-модели за почти всеки купувач. Някои са големи, мощни и луксозни, докато други са малки, гъвкави и достъпни като цена. Въпреки това, всички те се отличават с увеличен пътен просвет, който увеличава техните възможности за офроуд.


Skoda Kodiaq срещу Porsche Cayenne


Екипът на YouTube-канала изправи един срещу друг два такива SUV - Porsche Cayenne и Skoda Kodiaq vRS, за да провери кой от тях е по-добрият всъдеход. Разликата между двете машини е много сериозна – както в задвижващите системи и техните характеристики, така и н цената.

Porsche разполага с хибридно задвижване, което включва електрифициран 3,0-литров V6 с турбокомпресор. Мощността е 462 к.с и 700 Нм, който се предава с 8-степенна автоматична скоростна кутия към система за задвижване на четирите колела. Цената на този Cayenne във Великобритания е 78 900 лири.


Skoda Kodiaq срещу Porsche Cayenne


Съперникът в случая е далеч по-скромен, като той струва 48 075 лири. Срещу тях се предлага Kodiaq vRS с 2,0-литров турбомотор, развиващ 245 к.с. и 370 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична. Моделът на Skoda изостава в производителността, но тук важна роля играят и други качества.

Porsche разполагаше само с една възможност да използва своята мощна задвижваща система по време на две състезания за драг нагоре. Cayenne лесно спечели първия старт, докато Skoda се бори за сцепление на по-хлъзгавата страна на хълма.


Skoda Kodiaq срещу Porsche Cayenne


След това SUV-овете смениха позициите си, като сега германският модел беше затруднен, но предимството в мощността отново си казва думата. Този път Kodiaq обаче не изостава толкова, колкото в първото състезание.

Останалите предизвикателства тестват офроуд-способностите на двата автомобила, като в крайна сметка Porsche печели. Съмнително е, че собственик на Cayenne би прекарал колата си през подобен терен, но в крайна сметка идеята на този тип автомобили е да преодоляват всичко, което се изпречи на пътя им.



Снимка и видео: Carwow / YouTube

0 от 500