IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Баща и син бяха арестувани, след като излъгаха за открадната кола

Двамата катастрофирали с Megane Coupe на писта, продали го на части и взели застраховката (ВИДЕО)

Испански любител на спортното шофирането и неговият син бяха арестувани и обвинени в измама, след като излъгаха полицията, че колата им е открадната. Видеозапис обаче показва, че автомобилът е катастрофирал на пистата „Харама“ много преди да бъде обявен за откраднат.


катастрофа


Полиция арестува двамата мъже, след като съобщили за откраднато Renault Megane Coupe на бащата в края на януари 2022 г. Те твърдели, че колата е изчезнала от улица в град Ланглео в северната част на Испания.

Бащата, който е собственик на превозното средство, е получил 12 000 евро от застрахователя си, но полицията е открила нередности в неговия иск и е започнала разследване. Установено е, че въпросното Renault Megane Coupe е катастрофирало в края на 2021 г. на пистата „Харама“ край Мадрид, докато бащата и синът твърдели, че колата не е напускала провинция Астурия, където живеят



Във видео, разпространено от полицията, се вижда как колата излиза от завой, забива се в стена и се преобръща няколко пъти, преди да се приземи на покрива. За щастие и шофьорът, и пътникът излизат от автомобила невредими, но щетите по автомобила са значителни.

Записите от катастрофата били споделени в редица онлайн-източници и това помогнало на разследващите да установят истината. Проверка установила, че след инцидента колата е продадена на части. Двамата мъже са арестували и са им повдигнати обвинения.


0 от 500