IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Помните ли Ford Sierra? Една такава се продаде за почти... 700 000 евро!

За версията RS с пробег от 8350 км беше платено 3 пъти повече от очакваното (ВИДЕО)

Във Великобритания на търг в Силвърстоун беше продаден Ford Sierra от 1987 година. За хечбека бе платена шокиращата сума от 596 250 паунда (676 924 евро) - три пъти повече от предварителните прогнози на експертите.


Ford Sierra RS


Факт е, че това е рядък екземпляр, носещ наименованието Ford Sierra RS500 Cosworth. Произведени са само 500 такива коли, докато стандартният модел е много по-масов - общо са произведени над 2.7 милиона екземпляра Sierra. В момента Ford Sierra RS Cosworth е силно ценен от колекционерите.

Всъщност автомобилът е пътна версия на състезателния модел, изготвен от специалисти на известната компания Cosworth, която създава двигатели за Формула 1. Там се прави и 2.0-литровия турбо мотор с 227 конски сили за Ford Sierra, който ѝ позволява да ускори до 100 км/ч за 5.1 секунди и да достига максимална скорост от 248 км/ч.



Автомобилът е актуализиран с усилени 5-степенна ръчна трансмисия и окачване, а спирачките са снабдени с ABS. Можете да разпознаете наточената версия по огромните антикрила и 15-цолови джанти със спортни гума. В купето са монтирани седалки Recaro.

Именно този Ford Sierra RS Cosworth стана най-скъпият автомобил от този модел. Факт е, че е много запазен, а пробегът му е само 8350 км. По някакъв начин това е капсула на времето. Автомобилът наскоро беше подложен на продължителна поддръжка и смяна на всички консумативи.


Още снимки на продадения екемпляр - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Яко си е ( преди 1 година )
    О, яко е много, дали си струва парите -не знам ,но класиката с китовата опашка е рядкост , плюс това е писала история.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    Не само?Спечелила е честно 480 състезания и заради нея променят правилата за да спре тази демотивиращо доминация!!!Да не говорим че е красива!А днешните коли да изонтропни,психически ужасни творения на ***-идеологията!!!!Не ми се говори за обратеняци!И днешните коли са ненужен скрап с агентурни чипове и скрити клетки от проследяващи жици и компютри уж за безопасност!!!??? Дрън дрън шикалки или шиш шик дрънкалки!да не говорим за най опасните за здравето и озона ел коли! В затвора!!! ...
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Това е толкова Сиера, колкото Гацо Бацов е футболист. Но мен ме радва тази тенденция - стари аналогови спортни коли, стават по желани от новите супер дупер екзотики. Миризмата на бензин става още по желана, напук на натрапените "алтернативни и високо ефективни" модерни задвижвания.
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Днес видях един Скорпио, върна ми в младостта.