IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pininfarina Battista свали Rimac Nevera от върха

Електрическата хиперкола счупи рекорда на 1/4-миля (ВИДЕО)

През 2021 г. електрическата хиперкола Rimac Nevera постави световен рекорд за изминаване на 1/4-миля, който обаче вече е в историята. Той беше подобрен от друг подобен автомобил - Pininfarina Battista, който постига 8,55 секунди.


Pininfarina Battista


Това е поредното рекордно постижение на електромобила, който се появи на бял свят през 2019 г. Той е разработка на комканията Automobili Pininfarina, като струва 2,2 млн долара.

През миналата година колата счупи няколко рекорда за ускорение. Тя се изстрелва от 0 до 60 мили в час (97 км/ч) за 1,79 секунди, от 0 до 100 км/ч – за 1,86 секунди, от 0 до 120 мили в час (193 км/ч) – за 4,49 секунди и до 124 мили в час (200 км/ч) – за 4,75 секунди.



Всички тези постижения бяха записани на пистата „Нардо“ в Италия. Сега към тях се присъединяват рекордите на 1/2- и 1,4-миля, които са регистрирани на индийското тестово трасе „Натракс“. Машината с мощност 1900 к.с. и 2340 Нм въртящ момент, обута с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2R, успя да измине 1/4-миля за 8,55 секунди, а 1/2-миля за 13,38 секунди.

По този начин подобри постижението на Rimaэ Nevera от 8,58 секунди на 1/4-миля, но трябва да се отбележи нещо много важно. Хиперколата Battista е изграден на същата платформа като Nevera и използва системата за задвижване с 4 мотора на Rimac.

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    do7 ( преди 1 година )
    Бугати е бутиков производител, и не я вълнуват еко нормите!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Заради никакви тайни не са подаравали Бугати на Римац. Всичко е заради еко нормите които се задават. Бугати не отговаря на тях и за да избегнат наказанията за количество отработени газове/брои автомобили. Така с Римак ще свалят нормите с 50%.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    PLAID ( преди 1 година )
    #3 Рекордът на Nurburgring се държи от хибрид - Porsche 919 Hybrid EVO. Вицерекордът се държи от електромобил - Volkswagen ID.R. Електрическият Фолксваген държи рекорда на Goodwood, където е по-бърз от Формула 1 и този на Pikes peak, което е най-мъжкото постижение за една кола. Извод: без ток няма нови рекорди.
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 1 година )
    Само така си мислиш. Всъщност за да споделих тайните си, на Мате Римац буквално му подариха марката Бугати и в момента е нейн собственик. При положение че е произвежда най-бързите електромобили в света под собствената си марка, би било глупаво да произвежда електрически bugatti. Разбира се че ще продължи с ДВГ при тях,
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Идва ( преди 1 година )
    Идва идва, и бугати се отказаха от двг, видяха че тока превъзхожда по всички показатели.
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само прилича на ferrari но е много по-бързо от тях. С нетърпение очаквам тези два автомобила да стъпят на Нюрбургринг и да покажат какво могат. Да видим идва ли краят на ДВГ или не.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до 1 ( преди 1 година )
    Ти си шокиращо приличащ си с х. сапиенс.
  • #1
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Филип ( преди 1 година )
    Всички италиански спортни коли са въодушевяващо... еднакви. Хем са "красиви", хем са старата песен на нов глас. Тази кола, ако е без емблеми ще прилича на почти всяко едно Ферари произведено в последните 10-12 години. Дизайнът им е като на някоя съвременна японска кола с "присвити очи" (фарове) и с джанти aftermarket.