IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pininfarina разкри юбилейна хиперкола

Мислехте, че стандартният Battista е изключителен? Запознайте се със специалната версия Anniversario

Pininfarina разкри юбилейна хиперкола

Как се отбелязване 90-годишнината на един от най-значимите производители на каросерии и едно от най-великите дизайнерски студия в историята на автомобила? Ако идеята ви е да създадете първия в света луксозен хипер електромобил, вероятно стартът ще е добър. И макар чисто електрическият космически кораб от карбон на колела да е прекалено футуристичен, за да развява знамето на девет десетилетия бензинови традиции, Pininfarina реши да добави няколко детайла в Battista.

За тези от вас, които все още не са запознати с Battista, нека припомним – ще бъдат създадени не повече от 150 броя, след като производството започне в Торино по-късно тази година. Моделът ще бъде предвестник на предстоящата електрическа гама от Pininfarina, които през следващите няколко години ще доведат марката в по-конкурентен ценови диапазон от този, в който струващото 2 000 000 евро Battista ще се подвизава.

Pininfarina Battista

Четирите електродвигателя на автомобила предлагат до 1900 к.с. и 2300 Нм въртящ момент, с които го задвижват до 100 км/ч по-бързо от болид от Формула 1 от наши дни. Представянето на Battista е толкова безмилостно, че тестовият пилот Ник Хайдфелд заяви, че трябва отново да научи някои писти, по които години наред.

Battista е по-бърз с 4,3 секунди от болид от Формула Е от 2019 г. и развива 300 км/ч. Когато педалът на газта бъде натиснат до дупка при 250 км/ч, нивото на ускорение е същото като при Tesla Model 3 при потегляне с пълна газ. При не толкова агресивно шофиране пробегът с едно зареждане е 500 км.

В специалната версия Anniversario стандартно е вграден пакетът Furiosa, който се предлага вече като опция за всички Battista. Той включва агресивни части от карбон в предния сплитър, страничните отвори и задните дифузьор и спойлер. Към него са добавени 21-инчови джанти с централно заключване, които намаляват неокачените маси с близо 10 килограма.

Pininfarina Battista

Anniversario ще бъде произведен само в пет бройки и в комбинация от три цвята - Bianco Sestriere, Grigio Antonelliano и Iconica Blu. Те ще бъдат нанасяни цвят по цвят, а каросерията ще бъде сглобена и разглобена три пъти, за да бъдат нанесени и ленти с фини четки.

Сред другите детайли са седалките в черна кожа и черна алкантара. Освен това специалната версия получава гравирани фарове, надписи Anniversario в калниците, черни емблеми на вратите и специално гравирана емблема в салона между седалките.

Петте бройки ще струват по 2,6 млн. евро и ще бъдат представени пред платежоспособните клиенти в целия свят през лятото.

Pininfarina Battista

Снимки: Pininfarina

Вижте още снимки в галерията:

0 от 500