IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz G-Class навлече „пухенка“

Необичайният всъсеход е вдъхновен от якетата Moncler

Германският производител Mercedes-Benz представи необичайна концептуална версия на G-Class, която е вдъхновена от популярните пухени якети Moncler. Автомобилът с огромни подплатени колела, наподобяващи якетата, тип „пухенки“, е наречен Project Mondo G и беше представен на шоуто Moncler Art of Genius по време на Седмицата на модата в Лондон.


Project Mondo G


Тази G-Class ще си остане в един екземпляр, но сътрудничеството с марката за облекло отваря нови хоризонти и възможности за Mercedes-Benz, категорични са от автомобилния производител. На свой ред, екипът на Project Mondo G описа идеята зад концепцията като „игра на контрастите между строгия, ъгловат екстериор на SUV Mercedes-Benz и меките, заоблени форми на лъскавите покрития“.

„Тяхната комбинация създава сливане на противоположности, превръщайки G-Class в оригинален арт-автомобил. В същото време именно способността да издържат на най-тежките условия е общото качество на пухените якета и G-Class, докато ципът на покрива символизира гъвкавостта и променливостта“, твърдят създателите на необичайната машина.


Project Mondo G


Облеченият с „пухенка“ SUV е забележимо по-голям от оригиналната G-Class, като напомпаните колела и покривът увеличават ширината му до почти 3,4 метра и височината му до 2,8 метра. Теглото на концептуалния автомобил е 2,5 тона.

„Две силни луксозни марки предлагат изключително ново изживяване, като обединяват световете на автомобилостроенето и модата в едно“, коментира Гордън Вагенер, главен директор по дизайна на Mercedes-Benz Group AG.


Още снимки на концептуания автомобил - вижте в галерията:


​​​​​​

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Безсмислена концепция освен за рекламна цел и привличане на вниманието. Ако се направи реално при този размер на колелата спирачните изобщо няма да спират. А при рязко подаване на газ на бавните скорости ще потроши всичко. Ако не строши каретата на карданите, ще строши полуоските или скоростната кутия.