IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Toyota са готови с новия Land Cruiser Prado

Всъдеходът ще дебютира през август тази година

Появата на новото поколение на всъдехода Toyota Land Cruiser Prado предизвиква голямо вълнение както сред автомобилистите, така и сред експертите, които по всякакъв начин се опитват да разберат подробности за колата.


Toyota Land Cruiser


Преди ден в интернет се появи поредната порция новини. Те хвърлят още повече светлина върху бъдещето на Toyota Land Cruiser Prado 2023 моделна година. Както съобщават вътрешни лица от японската компания, ръководството на Toyota планира да демонстрира новия продукт през третото тримесечие на тази година.

Тази информация се потвърждава косвено и от други публикации по темата, че дебютът на флагманския модел може да се състои през август. Въпреки факта, че производителят се опита да създаде воал от мистерия около новото поколение LC Prado, някои технически подробности за него вече са разкрити. Една от тях е, че за производството на бъдещата версия на японския всъдеход ще се използва най-модерната TNGA платформа, която е в основата на много други модели на японците. В допълнение към това, производителят ще разшири списъка с налични двигатели.


Toyota Land Cruiser


Наред с класическите бензинови двигатели, чийто обем ще е 2.5, 3.5 и 4 литра, Японците планират да предложат и два хибридни силови тракта. Предполага се, че те ще бъдат базирани на 2.4- и 2.5-литрови двигатели с вътрешно горене. Все още няма точни данни за корекцията на външния вид на автомобила, но експертите очакват, че всъдеходът ще повтори промените, получени при LC 300.

В същото време в интернет все още не са публикувани "шпионски" снимки, които биха могли да хвърлят повече светлина върху готвените промени за всъдехода. Имайки предвид факта, че премиерата на автомобила е много скоро, трябва да се каже, че производителят все пак успява да минимизира изтичането на данни и да запази максимално интригата около своя флагман.


0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Къса версия ( преди 1 година )
    Няма да има "къса" версия, нито механична трансмисия. За сметка на това ще е все толкова проходим, ако не и повече. А ако си мислите, че бенветата завиват добре - пак помислете...
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Kато не ти харесва си купи БМВ Х5 или някой от другите немски "джипове". При тях поведението на асфалт е добро, спирачките са силни, завиват добре. Ще ти харесат. Само не ги вкарвай в гората че там са трагедия.
  • #5
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Облякъл се Илия... ( преди 1 година )
    пак в тия: архаични скоростна кутия и двигател, отвратително поведение на асфалт - недозавива яко, слаби спирачки и т.н.
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 1 година )
    Има къса база на всички версии от 1985 до 2022г. Освен европейската версия има и класическа версия Land Cruiser j70 2022г. със V8 Дизел и V6 бензин 4.0. Внасят ги през Дубай.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Де да имаше пак къса версия с 3 врати. Старата беше с размера на сегашния Рав4, но е къде къде по-пройодима.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    300 не се продава в Европа.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Прадо не е флагман. 300 е флагмана. Бликате от акъл, като пачи гюбрета.