IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прави ли хубавата кола по-привлекателен нейния собственик?

Отговор дава любопитно изследване сред британци от поколението Y

Старата максима, че хубавите коли правят техните шофьори по-привлекателни намира ново измерение в поредно изследване, този път на компанията Auto Trader. Проучване във Великобритания разкрива интересни изводи за връзката между хората и автомобилите. Данните са от анкета сред т.нар. Поколение Y (Милениали), за което няма точни параметри, но се смята за родени между началото на 80-те години на миналия век до 2000 г.

 

Проучване

 


Всеки пети анкетиран признава, че може да бъде впечатлен (впечатлена), когато види колата на своя партньор или потенциален бъдещ партньор. Същият процент е и на тези, които дълбоко в себе си биха искали партньорът им да притежава някои от чертите на колата им. Като например надеждност и лека ретро нотка.

Що се отнася до това дали една хубава кола, колкото и да е относително това понятие, може директно да направи нейния собственик по-привлекателен, само 12% са съгласни, че това твърдение е правилно.

 

Проучване-1

 

Проучването разкрива, че един на всеки десет души гледа на автомобила не като на продължение на своята личност, а като на член на семейството. А 11% процента разпознават прилагателното „влюбен“ като подходящо, за да определят какво чувстват към колата си. В действителност 22% казват (предполага се не в присъствието на партньора), че връзката с колата им като цяло е била по-задоволителна от всяка връзка с човек, която са имали досега.

По отношение на причините за „развод“ с колата, проучването посочва следното: 48% казват, че биха сменили автомобила заради лошата миризма; 38 % биха го сменили поради липса на място; 28 %, за да преминат към друг цвят; 27 %, за да имат кола с по-високо оборудване, а 11% биха заменили автомобила, за да преминат към електрически.

 

Проучване-2

 

Изненадващо е, че традиционните причини за смяна на автомобила са намалели, като само 3% казват, че биха го заменили в случай на раждане на бебе, а 2% заради преместване в ново жилище.

 

 

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Онуфри ( преди 1 година )
    Много зависи ГaHьо и Пенка ли гледат към колата или нормални хора. От манталитет до манталитет си има цял манталитет разлика ;)
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Бляк ( преди 1 година )
    имаме общо прието име за БГтата с по-първични желания/действия, ниско IQ и изобщо светоглед. Викаме им ***. А как най-общо можем да наречем жените, които първо гледат колата, после правят изводи за портфейла и оттам вече свинята става "Мечо" ? При тях отвратителния вид и миризма се компенсира от ***, които *** им купува от мола. Въздъхват, правят си едно селфи в *** на долна чалготека и продължават да мечтаят. Не знам как най-общо можем да ги наречем тези "жени" ? А вие?
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    При средна заплата от 62000 паунда или около 140 000лв. трудно можеш да впечатлиш британец с S класа втора ръка, която си купил за 100 000лв. Там показваш статус с Бентли и Ролс Ройс. По нашите ширини обаче, жената първо ти гледа колата, после според това колко е скъпа си прави някакви изводи за портфейла ти и чак накрая ти гледа външния вид, дебел ли си, плешив ли си и т.н. това са неща от третостепенно значение.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Аз да ви обадя ( преди 1 година )
    Личи си че живеят на остров, откъснати от действителността. Истинският живот в България има прилики с GTA, където целта е да трупаш точки "респект" като незачитането на правилата и автомобила са основните начини за постигането й.