IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini предлага електрическо кабрио в ограничен тираж

Cooper SE Convertible EV излиза в серия от 999 бройки само за Европа

През есента на 2022 г. Mini показа един любопитен електромобил - Cooper SE Convertible EV, за който се предполагаше, че ще остане само в една бройка. Тогава се твърдеше, че целта на прототипа е да покаже електрическото бъдеще на марката. Намеренията на британския производител обаче са се променили заради сериозния интерес от страна на клиентите.


Mini Cooper SE Convertible


В крайна сметка Mini ще пусна на пазара общо 999 бройки от кабриолета, като те няма да се различават от представения по-рано прототип. Той разчита на един електромотор със 181 к.с., като мощността отива към предните колела, което е достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди. Пробегът с едно зареждане е 201 км.

Що се отнася до външния вид, кабриолетът получава същите 17-инчови джанти Electric Power Spoke, които се виждат при модела с твърд покрив. Откритият автомобил се предлага в цвят Enigmatic Black или White Silver, с бронзова облицовка отвън, с изключение на емблемата Mini, която е завършена в Piano Black.


Mini Cooper SE Convertible


Вътре клиентът получават кожени отопляеми спортни седалки, тапициран с кожа волан и повече декоративни елементи Piano Black с от време на време проблясъци на жълто. Системата eDrive на твърдия покрив с хедс-ъп дисплей е част от техническия пакет.

Специфичен за кабриолета е сгъваемият покрив, който може да се повдига или спуска при скорости до 30 км/ч. Праговете на вратите също получават специално обозначение, идентифициращо автомобила като един от 999 специални модела.


Mini Cooper SE Convertible


„Преди три години пуснахме изцяло електрическото Mini Cooper SE и днес всяко пето Mini, продадено в Европа, е изцяло електрическо Mini - каза Стефани Вурст, ръководител на Mini. - Този успех ни стимулира да внедрим малката серия Mini Cooper SE Convertible само за няколко месеца. Радвам се, че можем да предложим на 999 клиенти на Mini необикновено и изключително усещане за картинг на открито.“

Производството започва през април и ще бъде изключително за Европа. Цената ще бъде обявена по-късно.


Още снимки на електрическото кабриол - вижте в галерията:

0 от 500