IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова версия на MINI Countryman предизвиква приключенците

Допълнителният пакет Untamed Edition кара кросоувъра да изглежда още по-атрактивно

MINI е една от компаниите, които са се специализирали почти до съвършенство в персонализирането на своите автомобили. Така марката продължава да поддържа интерес към своите модели, добавяйки различни дизайнерски решения и оборудване. Това важи с пълна сила за нейния кросоувър Countryman, който получи нова версия - Untamed Edition.

MINI Counrtyman Untamed Edition


Подобно решение е напълно логично, защото Countryman е „универсален играч“, тоест в каквито и условия да го поставиш, той се справя отлично. Всестранният му талант се дължи на четирите врати петте места и изключително гъвкавият багажник с вместимост, която варира от 450 литра в нормално положение до близо 1400 литра при свалени седалки.

Добавете към това системата за задвижване на четирите колела ALL4, който е предназначена за работа във всякакви пътни и метеорологични условия, и ще разберете защо MINI Countryman се чувства в свои води както във всекидневния градски трафик, така и по време на разходка в планината или до морето, например. И новата версия - Untamed Edition, само подчертава разнородните му таланти.


MINI Counrtyman Untamed Edition


Всъщност, промените по модела засягат екстериора и интериора, но не и техническата част. За индивидуалното излъчване на кросоувъра допринася не само лаковото покритие на каросерията в ексклузивния цвят Momentum Grey metallic, но и салона в стил MINI ALL4 Exterieur, при която специфични декоративни елементи също са в цвета на каросерията.

В случая идеята е да се подертае дизайнерския език на екстериора на MINI Countryman. В цвят Momentum Grey metallic са лакирани както рамките на долните въздухозаборници и загатнатата защита на дъното и вложките на Air Curtains в предната броня, така и страничните прагове и вложките на светоотражателите и долната част на задната броня. Визията на емблемата на MINI на предния и задния капак подсказва, че и черните текстови и графични елементи на емблемата са комбинирани с фон в цвета на автомобила.


MINI Counrtyman Untamed Edition


Четирите диагонални ленти в цвят Frozen Bluestone в долната част на вратите имат за цел да покажат гъвкавия спортен дух на автомобила във всякакви условия. Със специално оформление се отличават и 18-инчовите алуминиеви джанти Untamed 2-tone, чиито повърхности са полирани до блясък. При MINI Countryman в Untamed Edition в черен цвят са лакирани както покривът и корпусите на външните огледала, така и релсите на покрива и корпусите на фаровете.

Опцията Piano Black Exterieur, която също е част от оборудването на специалния модел, включва и други дизайнерски елементи, сред които са рамките на радиаторната решетка, фаровете, задните светлини и Side Scuttles, дръжките на вратите, ауспуховите накрайници, обозначенията на модела, а при съответното оборудване и емблемите ALL4 на предните странични панели.


MINI Counrtyman Untamed Edition


Лайстните на праговете се отличават с вдъхновена от планински пейзаж графика и надпис „Untamed“. Съответният надпис се вижда и на задните странични прозорци. Освен вложките и основите на Side Scuttles логото „Е“ на капачката за зареждане на Plug-in хибридния модел MIN Cooper SE Countryman ALL4 също са в цвят Frozen Bluestone.

В оформлението на интериора на MINI Countryman в Untamed Edition доминират вдъхновените от природата зелени и сини цветове. На повърхностите на спортните седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge ексклузивният цвят Highland Green е комбиниран със сини и зелени контрастни шевове. Като алтернатива се предлага кожената тапицерия MINI Yours Lounge Carbon Black.


MINI Counrtyman Untamed Edition


Също като лайстните на праговете и осветената декоративна лайстна във Frozen Bluestone е с графика на планински пейзаж. В тази област на интериора за първи път като мотив се използва голямо-форматно графично изображение вместо еднородна структура. Допълнителен ефект се постига от надписа "Untamed". Акцентиращите лайстни в кокпита и на централната конзола са във Frozen Blue metallic, лайсните на вратите в Arctic Silber metallic, а рамките на дюзите на вентилацията са гланцирано черни.

Освен това специалният модел на MINI Countryman се отличава с емблеми с надпис „Untamed“ на седалките и долната спица на спортния кожен волан Nappa, със стелките с триизмерно изображение на планински пейзаж в стила на лайстните на праговете и декоративните лайстни, както и с таван в цвят антрацит. Характерната графика на планински пейзаж в стилизирана форма се вижда и на дискретните Pins в областта на облегалките. Освен това Untamed Edition за MINI Countryman включва и светлинен пакет, пакет MINI Excitement и MINI Driving Modes.


MINI Counrtyman Untamed Edition


Задвижването на модела е много разнообразно, като основно роля при него играе модификацията MINI Cooper SE Countryman ALL4. Това е хибрид (plug-in), при който вредните емиси СO2 са малко на 40 г/км по цикъла WLTP. Само на електричество този вариант изминава 51 км.

Според нас обаче не по-малко атрактивна, а и много подходяща за дълги пътувания е версията MINI Countryman S, което има под капака 2,0-литров бензинов турбомотор със 178 к.с. В MINI не са се отказали от дизеловите варианти, предлагащи по-малка мощност, но и доста по-нисък разход на гориво. При Countryman S той е около 7,0 л/100 км в смесени условия, което е доста добре за автомобил със задвижване на четирите колела.
Цените на тази версия на кросоувъра стартират от 79 950 лева, а целият допълнителен пакет Untamed Edition добавя още 8366 лева.


0 от 500