IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini показа бъдещия си дизайнерски стил

Електрическият кросоувър Aceman ще се превърне в сериен модел

Британският производител Mini представи концепция на електрически кросоувър, който трябва да покаже новия дизайнерски стил на марката. Серийната версия на модела ще се появи по-късно, за да заеме място моделите Cooper и Countryman в гамата на марката.


Mini Aceman EV


От Mini не разкриват механични подробности за Aceman. Вместо това компанията запазва фокус върху дизайна и технологиите на автомобила. Превозното средство е в уникалния цвят Icy Sunglow Green, който има син оттенък. Покривът е боядисан в металик British Racing Green.

Идеята на новия дизайнерски език на Mini е „харизматичната простота“. Целта е да се комбинира минимализъм и устойчивост, като колелата на Aceman са разположени в най-крайните ъгли, за да се сведе до минимум дължината на предния и задния надвес. Електрическият кросоувър е дълъг 4,05 метра и широк 1,99 метра. За сравнение, настоящият Mini Countryman е дълъг 4,31 метра и широк 2 метра.


Mini Aceman EV


Предната част на Aceman представлява еволюция на сегашния външен вид на Mini. Тъй като това е електромобил, няма нужда от голяма решетка за охлаждане на двигателя. Вместо това горната част е с LED-осветление, като това е подчертано със зелени акценти. И ако сегашните модели на марката имат кръгли фарове, то тук са с по-ъгловати форми. Светлините обграждат лампите, а от вътрешната страна има светодиоди.

Каросерията е така проектирана, че да обгражда гнездата на колелата и долната част. Върху горната е монтиран багажник с бронзов цвят във формата на британския национален флаг (Union Jack). Джантите на Aceman са 20-цолови, като петте спици се огъват навътре, създавайки завладяващ визуален ефект. Над задното стъкло е монтиран черен спойлер.


Mini Aceman EV


Яркият, но минималистичен стил се простира и в купето. Както и при оригиналното Mini, кръглият дисплей в центъра на арматурното табло управлява инструментите. Той работи и като екран на информационно-развлекателната система. Под монитора са поставени превключвател на ръчната спирачка, селектор на скорости, избор на режим на шофиране и регулиране на силата на звука.

За да разширят информационния дисплей извън екрана, проекторите могат да поставят съдържание на контролната система на таблото, като изображението е във формата на карта. В салона на Aceman няма кожа, като за повърхностите се използва трикотажен, рециклиран текстил, а воланът е с покритие от зелен велур.


Още снимки на концептуалния кросоувър на Mini - вижте в галерията:


Когато някой се приближи до Aceman, външните светлини го проследяват и превозното средство възпроизвежда звук в зависимост от разстоянието на човека от колата. Фаровете дори мигат, а когато някой отвори вратата, светлината се проектира върху земята.

Снимки: Mini

0 от 500