IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Крадци посегнаха и на култов за американците автомобил

Катализаторът на Oscar Mayer Wienermobile беше откраднат в Лас Вегас

Крадците на катализатори в САЩ не пожалиха и култов за американците автомобил – Oscar Mayer Wienermobile. Най-известният и най-пътуващият хот-дог в света наскоро беше спрян за непланиран ремонт в Лас Вегас, където повечето хора просто губят пари по казината. В този случай обаче, търкалящият се кремвирш загуби своя ценен компонент на емисиите, информира, Мotor1.

 

Oscar Mayer Wienermobile

 

В САЩ Oscar Mayer Wienermobile е марка не по-малко известна от Coca-Cola и Marlboro. Нейната история е интересна и дълга. През 1883 г. немският имигрант Оскар Майер и брат му отварят месарница на един от пазарите в Чикаго.

Те виждат бившите си сънародници като потенциални клиенти, така че се фокусират върху продажбата на различни видове немски колбаси и дробчета. През 1919 г. Оскар Майер купува първия си завод за преработка на месо. През 20-ти век компанията непрекъснато се развива, а гамата се разширява, печелейки нови потребители.

 

Oscar Mayer Wienermobile-1

 

През 1936 г. племенникът на Оскар Майер - Карл, предлага на своя роднина интересен маркетингов трик - да построи четириметров хот-дог на колела, да пътува из Чикаго и да раздава хот-дог на минувачите. Автомобилът се казва Wienermobile и е построен върху шаси на лек камион, задвижван от четирицилиндров двигател International. И обикаля улиците на Чикаго до началото на Втората световна война. Впоследствие има няколко поколения на Wienermobile, които стават много популярни в страната, каквито и са и досега.

Конкретният Oscar Mayer Wienermobile не бе пощаден от скорошната вълна от кражби на катализатори в САЩ. Според информация на Fox 5 News емблематичната машина е била в Лас Вегас за четиридневна обиколка, включваща участие в Cars & Coffee.

 

Oscar Mayer Wienermobile-2

 

Това е един от шестте Wienermobile във флотилията на Oscar Mayer, управляван и обслужван от двама Hotdoggers, които също служат като посланици на марката. Тези позиции се попълват всяка година, като компанията избира студенти на прага на дипломирането за едногодишно турне. Това всъщност е много конкурентна роля - от 7000 годишни кандидатури за хотдогър само 12 влизат в отбора. Има и още, по-малки коли със същото оформление, които се движат по американските пътища.

Когато се събудили една сутрин, двамата водачи на дългия 8,2 м камион разбрали за кражбата, след като не могли да запалят двигателя. След това камионът е изтеглен до сервиз, където собственикът се изненадал, защото за първи път вижда за ремонт Wienermobile. В сервиза нямали такъв катализатор, защото този специфичен камион е изключително рядък, но пригодили друг, за да продължи обиколката си движещият се хот-дог.

 

 

0 от 500