IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво карат крадците на катализатори?

Lamborghini Urus определено не показва нисък стандарт (ВИДЕО)

Какво карат крадците на катализатори, чийто брой през последните години се увеличи драстично? Някой вероятно смята, че те използват обикновен седан, очукан миниван или стар пикап, като идеята е колата им да не привлича внимание. Оказва, че това съвсем не е така.


кражба на катализатори


Случай от град Торънс (Калифорния) обаче ни показа, че някои крадци определено поддържат висок жизнен стандарт. Във видео, разпространено от местното полицейско управление, се вижда как група мъже слиза от жълто Lamborghini Urus, след като то е паркирано до бял микробус. Целта им е скъпоценния катализатор на товарното превозно средство.

Според полицията инцидентът е станал на 9 ноември 2022 г. около 4 часа. Записът от камерите за видеонаблюдение улавя четиримата заподозрени мъже в действие, като един от тях действа като наблюдател, докато другите извършват кражбата. За съжаление, номерът на луксозния SUV не се вижда, но от полицията уточняват, че той е с черни джанти.



Това е само едно от многото подобни престъпление в последните месеци. Някои от тях дори са извършени посред бял ден. Полицията в САЩ полага огромни усилия, за са се справи с кражбите на катализатори в страната и само преди дни с помощта на Министерството на правосъдието беше разбита банда от 21 души от 5 щата.

През миналата година само на територията на Калифорния са откраднати над 1600 катализатора, което е около 37% от общия брой установени такива престъпления в САЩ. Според прокуратурата на щата в основата на голяма част от тези кражби са 9 души, които са арестувани и са им повдигнати обвинения.

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето още една причина хората да преминат на електромобили.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    край ( преди 1 година )
    Добра маскировка. Преди години роми от Перник крадяха чугунени капаци и решетки на шахти по улиците с една лада. В пода на ладата изрязана дупка. Спира ладата върху капака. Тръгва си ладата - капака/решетката я няма.