IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

27-годишен Mercedes-Benz беше превърнат в Лада

Странната комбинация се продава за близо 33 000 евро

Любопитна обява се появи в един от руските сайтове за продажба на автомобили. В нея се предлага 27-годишен Mercedes-Benz с каросерия на Лада ВАЗ-2105, като странната машина е оценена на 2,5 млн рубли, което прави около 33 000 евро.


Лада


Собственикът на колата лично е участвал в нейната трансформация. За целта е взета платформата на Е210 AMG от 1996 г., върху която е поставена каросерия на руската „петица“. И крайният резултат определено изглежда доста странно, като автомобилът е пребоядисан в сиво – един от специалните цветове на подразделението AMG.

При модернизацията е трябвало всички системи на Mercedes да бъдат поставени под тялото на ВАЗ-2105, включително климатик, нагревател, аудио-система, както и всички технически компоненти. В момента този необичаен проект е на финалния си етап, като колата е с пробег 83 000 км.


Лада


В салона на автомобила се виждат седалки от кожа, както и оригиналния вола на Mercedes-Benz, а също така и лост за скоростите на автоматичната скоростна кутия, с каквато е оборудван седана на AMG. В същото време обаче под капака е оригиналният двигател на ВАЗ-2105 – 1,5-литров, бензинов, който развива 71 к.с. и е съчетан с механична скоростна кутия. Задвижването е към задната ос.

В обявата се посочва, че проектът е почти завършен, като собственикът разполага с всички детайли, които все още не са поставени на автомобила. Колата се продава и с комплект резервни части.


Още снимки на странния автомобил - вижте в галерията:


0 от 500