IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво знаем за новия VW Touareg

Най-големият SUV на германската марка ще получи екстериорни промени и нови технологии

Третото поколение Volkswagen Touareg излезе на пазара през 2018 година, което означава, че флагманският SUV на Volkswagen е узрял за фейслифт в средата на живота си. Съдейки по последните шпионски снимки, пълното разкриване на ревизирания модел не е твърде далече. 


VW Touareg


За да се конкурира по-успешно с модели като Range Rover Sport  и наскоро обновения Mercedes GLE , Volkswagen ще подари на Touareg технологична актуализация отвътре и лек редизайн на екстериора. Общата конфигурация на гамата няма да се промени - тези, които търсят седемместно SUV от "конюшнята" на VW Group, ще бъдат обслужвани от Audi Q7 , а платформата MLB evo на Touareg няма да позволи чисто електрически модел. 

Тези нови шпионски снимки показват новия Volkswagen Touareg, подложен на обичайната зимна тестова обработка. Предницата ще получи актуализираната емблема на Volkswagen и обновена решетка, докато под фаровете (които трябва да идват с нов LED подпис) ще се появи допълнителна гънка. По-големи въздухозаборници също се виждат на модела от снимките и очакваме, че по-спортните R-Line и Touareg R версии отново ще получат по-спортно персонализирано оборудване. 


VW Touareg


20-цоловите джанти преди фейслифта остават на този тестов автомобил, но очакваме нов дизайн на джантите да се появи с актуализирания модел. Има много малка разлика между задната част на този тестов Touareg и тази на изходящия модел, като тя трудно се забелязва и благодарение на снега, действащ като импровизиран камуфлаж. Задните светлини и конфигурацията на бронята остават същите. Надписът „Touareg“ обаче е позициониран по-ниско върху капака на багажника, а новата емблема на VW също се намира по-надолу с допълнителна хоризонтална гънка, свързваща двете задни светлини.

В основата на най-новия Touareg ще бъде същата платформа MLB evo, както и преди, която се намира и в други премиум SUV-та на VW Group, като Porsche Cayenne , Audi Q7 , Bentley Bentayga и Lamborghini Urus. Това означава, че гамата от задвижващи агрегати е малко вероятно да се промени, така че очаквайте 3.0-литров V6 бензинов мотор с 335 к.с. и още един, комбиниран с plug-in хибридна система, произвеждаща общо 456 к.с. Трябва да има и два 3.0-литрови V6 дизела с 228 и 282 к.с. Всеки задвижващ агрегат ще бъде съчетан със системата за задвижване на четирите колела Volkswagen 4MOTION . 


VW Touareg


Като се има предвид, че Touareg вече използва най-големите информационно-развлекателни екрани на Volkswagen (15-инчов дисплей заедно с 12.3-инчов цифров инструментален панел) като част от оформлението си „​​Innovision Cockpit“, не очакваме да видим промяна тук за обновения модел. Но нов виртуален дизайн на информационно-развлекателната система може да бъде представен на Touareg, тъй като предстоящият ID.7 на VW показа ново оформление на своя 15-инчов централен екран. Apple CarPlay и Android Auto ще се върнат, както и ще има Wi-fi свързаност.


0 от 500