fallback

Какво ще се случи с Maybach, ако се удари в стена с 300 км/ч?

Картинката се оказва доста реалистична... и страшна (ВИДЕО)

Компютърната симулация на краш-тестове се използва от около двадесет години, като до нея прибягват дори по-малки производители на автомобили. Разбира се, подобни изпитания, симулирани дори с помощта на най-мощните и модерни компютри, не дават пълна картина, но са доста полезни.

Конкретно в този случай, видеото изглежда не взема предвид работата на въздушните възглавници, които биха се активирали при толкова сериозен инцидент. И все пак подобни видеоизображения ясно показват какви са последствията от даден сблъсък като цяло.

В YouTube има цял отделен канал, където се публикуват компютърни краш тестове. А колите на производителя на луксозни модели Maybach са може би един от най-ярките примери за това как скоростта влияе дори на много здрава конструкция.

Не бива да се пренебрегва и факта, че самата кола е много тежка. Всичко си има граница, като във видеото се вижда, че ужасът настъпва при сблъсък при 150 км / ч, когато праговете започват да стават на хармоника. А след това....

fallback
  • #10
    Гошо ( преди 1 година )
    Това е компютърна игра и всеки може да си я изтегли Beamng.drive
  • #9
    Razbirach ( преди 1 година )
    Първо макс скоростта е 250км в час на майбаха и в инстинския свят няма как да дигне 300 освен, ако не е специално доработен/тунингован ....... така, че този клип е нереаленстичен......
  • #8
    Анонимен ( преди 1 година )
    Няма смисъл от това
  • #7
    анонимен ( преди 1 година )
    Извода е - возете се в багажника
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    всичко от 100кмч нагоре почти няма смисъл при такъв челен удар - хората ще са мъртви заради негативното ускорение от рязкото спиране. Изобщо няма значение дали колата ще остане по-здрава или не толкова здрава. Дори да е непокътната, вътре ще има само красиви трупове.
  • #5
    Airbag ( преди 1 година )
    Нямат ли колани и airbag - ове тия лимузини?
  • #4
    Муъйтъй ( преди 1 година )
    Ще стане Бахмааму
  • #3
    анонимен ( преди 1 година )
    Като всяка една компютърна симулация, малко далече от реалността особенно, при 20, 40.. дори 80. от 100+, е по достоверно с малката разлика, че двигателя ще се отдели, а няма да влезе в купето.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-добре е да се возиш в багажника
  • #1
    Извод! ( преди 1 година )
    При 300км/ч.задния капак е здрав! Значи пътниците трябва да се возят там и да се направи нужното капака да не се отвори и да ги изстреля, като катапулт!
fallback
Последни