IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво знаем за новото Renault Clio?

Снимка на предстоящото Mitsubishi Colt индиректно разкрива лицето на френския модел

Един тийзер, представляш снимка на част от предницата на  бъдещия Colt, беше публикувана в социалните мрежи. Бъдещият Colt, който, както вече знаем, ще бъде клонинг на Renault Clio. Точно като Mitsubishi ASX е близък роднина на Renault Captur, който пък ще промени лицето си в началото на 2024 година.


Mitsubishi Colt


И ако разликите между Colt и Clio са толкова незначителни, колкото тези на двата кросоувъра (само в логото на решетката), тогава можем лесно си представим какво ще бъде лицето на обновеното Clio.

Във всеки случай тази снимка потвърждава и най-добрия рендър на новото Clio до момента - този на фрацузите от  L'Argus. И от двете изображения се вижда нова решетка и преработена оптика. Входът за въздух в долната част на бронята също е идентичен.


Renault Clio


Основната неизвестност идва от светлинния подпис и решетката. Но не е невъзможно и Mitsubishi да иска да се разграничи повече от французите, като интегрира елементи, специфични за Colt.

За протокола, обновеното Clio ще бъде представено през април 2023 г., няколко седмици преди Mitsubishi Colt, чиято премиера пък ще се състои няколко месеца преди пускането му на пазара следващия октомври.


Renault Clio


В допълнение към предницата, новото Clio ще покаже няколко промени в задната част, с преработени светлини и броня. От друга страна, вътре се очакват малко новости. Clio ще запази сегашното си табло, но ще се развие основно по отношение на оборудването и избора на тапицерия.

Под капака ще изчезнат някои двигатели (1.0 SCe 65, 1.3 TCe 140), както и безстепенната скоростна кутия X-Tronic. Хибридната версия E-Tech 145 ще остане в каталога и ще се възползва от батерия, която ще се увеличи от 1,2 на 1,3 kWh. 

0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Новото Рено Клио не е нищо особенно !Имах Клио 1998г.пушка и половина,но новото е само фейслифт за повече пари и нищо повече,поръчах си Каптюр 2021 и не съжалявам,е сравнение с Клиото е друга планета !!! От тази година Рено вдигна яко цените,а качеството падна рязко,така че ДО ТУК !
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мдаа.. ( преди 1 година )
    Ясно, Mitsubishi след изтеглянето от Европа на Lancer-ите, все пак ще присъстват с малка кола, макар и съвместно с Renault. Жалко, така и Honda изтегли Accord от пазара в *** ЕU, един модел продаван добре из всички континенти. Трябваше им един добър ван и един стилен малък SUV, и щяха да отмъкнат добра част от продажбите на германските хегемонисти, обаче кога ли Джапанките са били добри стратези.. Много трудно да направиш кола със красив дизайн и да сложиш под капака доказана техника..
  • #8
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Чеги Набара ( преди 1 година )
    Не знам откъде идват всички тези приказки. Аз имах няколко рена подред, чупят си се като всяка друга кола. Имах "Меган" 1,на който му бях направил 200000 км. Предница сменена един път, не че не се чупи, но след такова каране. За мен са добри коли,ама в България, многознайковци много....
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3,твоя коментар е от типа "една жена каза".Щом ти е колежка и е подарено,значи и отношението и към колата е като към оная и работа.Мърлите/ьовците никога няма да се свършат и винаги ще реваг от нещо.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не случайно е бестселър.А Клио 98-2001 дето прилича на симпатично жабче е готино.
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Имах Клио втора ръка от 1998г.,купено 2011,железен автомобил,безотказен и в най-големия студ палеше от раз !!!В новото се качих само веднъж и не ми направи добро впечатление интериора...за тази цена...
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Ренофил ( преди 1 година )
    Клио е типична градска и маневрена малка кола. В базовото ниво няма електроника и е изключително здрава, защото има само климатик, радио, ел. стъкла отпред и задължителните вече разпознаване на знаци, следене на лентата за движение и круиз контрол. Недостатък е три-цилиндровият двигател на дълъг път. Във всяко следващо ниво екстрите се увеличават, респективно и електрониката, което е предпоставка за повече дефекти. Всичко е въпрос на личен избор.
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Клио и цял свят, хахаха. Я пак повтори, че да се посмея отново! :))) Клиото беше добро едно време, когато нямаше толкова електроника. Сега е много зле от към надеждност. Иначе е хубава, удобна и много приятна кола, но все нещо се разваля. Казвам го от лични впечатления на позната, която и бе подарено такова чисто ново преди 2 г. До сега за 2 г е посещавала сервиза за разни проблеми най-малко 7-8 пъти за които знам. Колеги сме и споделя защо е без кола и идва по-късно на работа.
  • #2
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Че мицоизбуши не фалира ли къде продават тия не съм виждал от години нова тяхна кола по улиците.Нямат Лансер Галант и Пажеро че кво имат тогава
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Катъра ( преди 1 година )
    Дано има и електрическа версия, Клио е обичан и уважаван модел в цял свят, еталон в суб-компактния клас. Би било неразумно да не се възползват от популярността му в опита си да се електрифицират.