IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi готви електрически конкурент на Defender и G-Class

Новият всъдеход ще използва платформата на възродената марка Scout

Германският производител Audi ще пусне изцяло електрически 4×4 SUV, предназначен да съперничи на Land Rover Defender и Mercedes-Benz G-Class. Огромният всъдеход ще използва нова платформа, предназначена за моделите на възродената марка Scout, съобщава Autocar.


Audi


Според информации, ръководството на Audi е близо до това да даде „зелена светлина“ на проекта, който се разработва отдел от концепцията Activesphere. Главният дизайнер на компанията – Марк Лихте, разкрива, че новият SUV няма да се използва платформата PPE, разработвана от Porsche и Audi, нито ще използва шасито на Ford Ranger, което да бъде в основата на бъдещ SUV на марката Volkswagen.

Новото превозно средство ще бъде качено на конвейера през 2027 година, като изцяло ще бъде фокусирано върху офроуд представяне. Доказателство за това са и намеренията на VW Group да повери производството му компанията Magna, която в момента прави Mercedes-Benz G-Class в завода си в Австрия. Канадците и Audi вече си сътрудничат в разработката на батерии за електромобили.


Audi


Защо обаче Audi ще атакува сегмент, в който Land Rover и Mercedes доминират от дълго време? Според Лихте, намеренията на марката са напълно логични с оглед на нейната история.

„Ако се замислите за историята на Audi – успехът в ралитата през 80-те години с Quattro и Sport Quattro, лесно е да се обясни защо Audi се нуждае от автомобил като този. Убеден съм, че в гамата ни от леки автомобили има място за здрав SUV. Тази кола разполага с огромен потенциал, защото на пазара има само два премиум-играчи. Това означава, че ще се намери място и за трети“, обясни дизайнерът.


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Видехме ги Мяуди Тойота ги Попиля на Дакар
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Да да точно така, родата ти каже, че си издънката на семейството и че от теб не става и за *** за зеле. И караш 20 годишна евтина малолитражка, какво друго ти остава като видиш някой на километри над теб с Порше или Ауди да кажеш, че кара преоблечен ВАГ. По смешното е че всички ти се подиграват зад гърба, като изцепиш такова нещо, но важното е че ти се успокояваш вътрешно че още не си изорал напълно дъното нищо, че от давна си под него, поне за останалия свят.
  • #1
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 1 година )
    Ехх, мЯуди, нЯуди...също както с леките коли, така и тука. Все си мечтаят да са "примиъм", все искат да са трети играч, а накрая пак преоблечен ВАГ-ин.