IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви рекордни печалби

Въпреки проблемите в индустрията компанията на Мъск записва най-високите приходи в историята си

От документите става ясно, че Tesla отново е на печалба и то вече тринадесет поредни тримесечия. С изнесения отчет Tesla до голяма степен оправдава очакванията през последното тримесечие. Основните финансови подробности от отчета за четвъртото тримесечие на изминалата година (Q4 2022) са както следва:


Tesla


$24.3 милиарда приходи.

$1.19 EPS (чиста печалба от акция).

А ето какво се очакваше от Tesla според анализаторите:

EPS (печалба на брой акция): ~ $1,13 до $1,19 на акция.

Приходи: $24,669 до $24,879 млрд.

Това доказва, че Tesla много точно е разчела силите си, като от компанията твърдят, че четвъртото тримесечие на 2022 г. е било още едно рекордно тримесечие, а 2022 година е била още една рекордна година.

„През последното тримесечие постигнахме най-високите си тримесечни приходи, оперативен доход и нетна печалба досега “, се казва в доклада до акционерите.

По-рано Tesla обяви резултатите за производство и доставки за четвъртото тримесечие на 2022 г. От този доклад става ясно, че Tesla е произвела рекордните 405 278 автомобила през Q4 на 2022 година и 1.3 милиона за цялата 2022 година.

Макар световната автомобилна индустрия все още да изпитва затруднения, заради кризата с полупроводници и с логистиката, с 405 278 глобални доставки на своите четири модела - Model Y, Model 3, Model S и Model X взети заедно, Tesla надмина очакванията и постави нов рекорд за всички времена за доставки.


0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 1 година )
    Определено не съм се набутал, вадя си по 35 цента на километър от данъците, зареждам безплатно в работата и вкъщи....все едно ми беше, каква ще е електроколата. За 7 г се е изплатила само от спестените данъци...просто няма какво друго да си вземеш .....освен Хюндай....
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Фф ( преди 1 година )
    Извинявай, говорех за 100 км час.До работа пътувам 35 км в посока, отиване и връщане - Landstra
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Така е. Освен това тесла произвежда *** и ебалон и скоро ще фалира, нали? Особено когато истинските автомобилни компании започнат да продават свои модели електрически автомобили. А тесла модел 3 никога няма да влезе в производство. Също както зареждане на батерия под четири часа е физически невъзможно и няма как да го повярваш, затова на море с електромобил с три приспивания от софия до бургас. Абе важното е да си вярвате, другото няма значение .
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 година )
    Тия 24 kWh на компютъра на Тесла са всъщност 27-28 kWh на електромера, защото ментърджиите не считат за нужно да отчитат загубите при зарежданена батерията, да не им падне при видната ефективност.
  • #17
    1 rate up comment 3 rate down comment
    до ff ( преди 1 година )
    разход 24 kWh при ползване на всички 428 к.с.?! Я посмалИ малко! Щото този разход Модел 3 Long Range, 476 к.с. ми го даде преди две седмици със средна скорост 91км/ч Франкфурт - Цюрих - Франкфурт, при дооста щадящо каране! Над 120км/ч съм вдигал и то за кратко, при изпреварване. През повечето време карах 90-100! Кола на 18 000км! Хайде малко реални неща да си говорим,а?
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Мда ( преди 1 година )
    Голямата печалба е функция на намирането на достатъчно много балами да платят твърде много за нещо с драстично по-ниска себестойност! Т.е. аз ги лъжа, те се радват! Това е реалната ситуация с Тесла! Положителното за радващите се тук, е че не сте се набутали да си купите такива!(щото неможете, не защото имате нещо между ушите) Просто сте подскачаща агитка!
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    ff ( преди 1 година )
    заплатите за персонала са около 0,5 % от бюджета на един завод.А заплатите на общаците, операторите и т.н. още по-малко.Ръководните фактори и е менаджмънта при Тесла взимат много повече от колегите им в другите КоНКренти.Иначе е много лесно да се пребори Тесла- като се намери някой друг , който от 428 к.с. вади разход под 24 kWh - всички ще се юрнат към него.Аз много търсех-ама за съжаление , няма такива.Като комфорт и возия - Мерцедес си е мерцедес .....Но ел.колите им са толкова см ...
  • #14
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до 13 ( преди 1 година )
    От време на време има един, който твърди, че притежава и по писането му личи, че поне има някакъв досег с коли на тесла. Всички други са разказвачи по картинки. Не познавам човек който да има опит с тесла и да е крайно положителен към тия коли.Включително и аз им бях голям фен докато не навъртях няколко хиляди километра с различните им модели.По това се познава кой е хващал волан на тесла в живота си - ако е умерен оптимист - да. Ако е краен фанатик,като повечето тук - картинки и клипчета!
  • #13
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 1 година )
    Колко от форумите фенчета на Тесла притежават, или поне са пипали на живо Тесла?
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    Пернишки, сега е ред да се запишеш и с plaid. Гледам, че ги редуваш през ден. Щях да забравя, да не забравиш да минеш преработеното масло през цедка преди да го сипеш в резервоара на гоуфо. Може и да си пийнеш малко, дано ти стегне малко напушения мозък. Не виждаш ли, че вече и децата около вас в Перник ти се подиграват.