IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият „Москвич“ се оказа много по-мощен

Продажбите на модела 3e ще стартират през март

Електрическият „Москвич 3е“ вече е на разположение на дилърите на възродената марка, като са ясни и неговите технически данни, както и цените му, съобщават медиите в Русия. Най-сериозната разлика от обявените по-рано характеристики е мощността – считаше се, че електрообилът развива 68 к.с., но се оказа, че моторът му разполага с три пъти повече – 193 к.с.


Москвич 3е


Подобна разлика се обяснява с факта, че в типовото одобрение за превозното средство, без което то не може да бъде качено на конвейера, както и да се продава, е вписана мощността, което поддържа автомобилът за по-голям период от време (30 минути). А пиковата мощност е три пъти по-висока – 193 к.с.

Новите стойности показват, че „Москвич 3е“ е по-мощен от донора си – китайския JAC E40X, чийто електродвигател развива 150 к.с.. Батерията също е различна - E40X има литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 55 кВт/ч, докато при 3e тя е литиево-йонна батерия с капацитет 65,5 кВт/ч. Този акумулатор също е китайски, и пригоден за моделите на „Москвич“ от инженерите на JAC.

Пробегът с едно зареждане на руския модел, поне по паспортни данни, е 410 км. Цената на електромобила е 3,5 млн рубли, което е малко на 47 000 евро. Като се приспадне субсидията от държавата, тя спада до 2,875 млн рубли (38 660 евро). За сравнение, „Москвич 3“ с бензинов турбодвигател със 150 к.с. струва 1,997 млн рубли (28 850 евро).

0 от 500