IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-екстремното BMW M3

Версията CS ще получи двигателя на M4 CSL

Премиерата на най-екстремното BMW 3-Series - M3 CS, трябва да се състои до края на месеца. Снимки на автомобила обаче се появиха във форума Bimmerpst, където бяха публикувани и подробности за модела.


BMW M3 CS


Седанът получава външен вид в стила на ограничено издание M4 CSL купе, седалки от въглеродни влакна и мултимедийна система iDrive 8 с извит дисплей, която от миналото лято е част от оборудването на стандартното 3-Series, но не се предлага за топ-версията на купето M4.

Под капака на седана със задвижване на всички колела е поставен 3,0-литров бензинов битурбо мотор с 6 цилиндъра, който се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Този двигател дебютира при M3 през есента на 2020 г., като развива 480 к.с. в стандартния вариант и 510 к.с. във версията Competition.


BMW M3 CS


Агрегатът е получи същите подобрения като при M4 CSL, а конструкцията му е близко до този на състезателното M4 GT. Мощността му е 550 к.с. и 650 Нм въртящ момент, което е с 40 к.с. повече от M3 Competition. Скоростната кутия Steptronic е съчетана със система за задвижване на четирите колела xDrive.

По неофициални данни M3 CS ще бъде по-леко от конвенционалното M3, като се посочва разлика от 40 кг. Производството на новия спортен седан на BMW ще стартира през март и ще продължи до февруари 2024 година.


Още снимки на BMW M3 CS - вижте в галерията:

0 от 500
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Старото М3 CS от 2018г е много по красиво. И вътре с аналоговите уреди и отвън е по елегантно. Бъдеща класика.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 1 година )
    С какво гърбиш, бе?Къде буташ нещастната хондичка сред колите?!
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Немските нъсрани фенове откачиха че ги гърбиме на всеки сфетофар
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Личи си, че си с интелигентност на капуцин. Няма кола с двг, която заводски да прави 400 метра за 8 секунди. Това, ако не го знаеш и си вярваш означава, че си абсолютен ***.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Джулия доста ги поизпоти, че ги хвана и неподготвени. Но реакцията си е по немски.... не бавят. Супер кола, дано има и в нормални цветове :)
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До долниа ( преди 1 година )
    Да сравняваш БМВ или Мерц с краварските кочини е признак най-малко на доста ниска техническа култура! НЯМА кУрвет, който прави 8"и малко" сек на 400м! Поне заводски.
  • #5
    3 rate up comment 12 rate down comment
    До по долния ( преди 1 година )
    Хаха то затова рекорда от 8 сек и малко на четвърт миля е на Корвет ц8 който го прави за времето на Римак смятай за какво става въпрос.
  • #4
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Малко са ми малки бъбреците отпред иначе го вземам веднага.
  • #3
    15 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 1 година )
    Факт е обаче, че двойните коне на американците са двойно неефективни. Да си чул някоя американска бангия да е поставила някой рекорд, освен по брой преобръщания. Зле са и на драг, на писта, на спиране и всичко което се сетиш. Американските масъли са за дечорлига и чичаци които ги е ударила кризата на кретическата. Да не говорим, че винаги заявените данни за драг се различават с поне половин секунда. В ютуб поне е пълно с драг сравнения и там се вижда, че нищо не става от американските дънери.
  • #2
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 1 година )
    А стига бе Форд Мустанг и другите му аналози вадят аналогична мощност на двойно по ниски цени за Корветт да не говорим.Това че арабите прецакаха американците 70-те и спряха да правят мошни коли заради покачвящите се цени на горивата не значи нищо.А през това време немците се подмазваха на арабите като въоръжаваха палестинците участваха индиректно в Мюнхенското клане и полета на Луфтханза за да си запазят цебите ниски за тях.Сега те развиха Русия и Китай и се правят на ни лук яли ни лук мирисали