IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтиното Infiniti QX56 струва 1000 долара, но дали си заслужава?

Колекционер на класически автомобили не се поколеба да сключи сделка (ВИДЕО)

Много често привлекателна оферта за покупка на употребяван автомобил крие редица рискове. Такъв е и случаят с приличен на вид SUV от реномирана марка, произведен през 2007 г., който продавачът му оценява на 1000 долара. Повечето хора биха отхвърлили това предложение, но има и такива, които са готови да рискуват.


Infiniti QX56


Сред тях е колекционерът на класически автомобили Джейсън от YouTube-канала 5150mxVW, за който новата година започна отлично. През миналата седмица той купи една от най-редките класически коли от 80-те години - Porsche 924S Special Edition от 1986 г. А сега се похвали, че е постигнал отлична сделка за за Infiniti QX56 от 2007 г. с пробег от 175 000 мили (281 635 километра).

Джейсън публикува и видео, в което разказва, че продавачът първо му е предложил Range Rover, но сервизната историята на колата е била фалшифицирана. Всеки друг би се отказал от нови контакти със същия продавач, но няколко дни по-късно Джейсън получава обаждане от същия човек. Това е жена, която му предлага QX56, като твърди, че се разделя с колата, защото се мести в друг щат.


Още снимки на старото Infiniti - вижте в галерията:


Цената е 1000 долара, срещу които купувачът получава SUV от 2007 г. с атмосферен 5,6-литров V8, развиващ 324 к.с. и 533 Нм въртящ момент. Той се предава към задните колела чрез 5-степенна автоматична скоростна кутия.

Колата се оказва в изненадващо добро състояние, въпреки че е престояла известно време на едно място. Във видеото Джейсън разкрива, че панелите на каросерията са в перфектно състояние, а единственият проблем е изтощеният акумулатор. Това е причината за някои прекъсвания на арматурното табло – нещо, което се среща често при SUV-моделите Infiniti QX56/Nissan Armada от 2004 – 2007 г.



Кандидат-купувачът не се стряска и от факта, че свети предупредителната лампа „Сервиз“, което е лош знак при закупуване на употребяван автомобил. Джейсън споделя, че колата има много мощност и въртящ момент, движи се добре, предницата е стегната, а спирачките работят отлично. Затова и плаща 1000 долара, като закарва колата у дома.


0 от 500