IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откраднато в Канада Porsche 911 GT3 RS се продава в Дубай

Струващата над 400 000 долара суперкола беше открита с разследване в социалните мрежи

Миналата година канадец е съобщил в полицията за откраднато рядко Porsche 911 GT3 RS от 2012 г. (поколение 997). Сега, много месеци по-късно, се оказва, че суперколата се продава за повече от 400 000 долара в Дубай. Това сочи разследване, проведено от частни лица в интернет.


Porsche 911 GT3 RS


Едно от тях е открило автомобила, като разкрива подробности за разследването си. Мъжът, чието самоличност не се разкрива, е започнал да търси колата веднага след нейната кражба от Канада. Собственикът на машината твърди, че крадците първо са отмъкнали ключовете от автомобила, а охранителните камери не са заснели добре извършителя.

Канадецът публикувал постове в различните социалните мрежи, като поискал помощ за откриване на колата. Той публикувал VIN-номерът заедно с кратък списък от уникални части, монтирали по автомобила. И тъй като това Porsche е много рядко, било ясно, че за да бъде препродадено, то трябва да бъде изнесено от страната.


Porsche 911 GT3 RS

Потребители на социалните мрежи са открили колата чак в Дубай в навечерието на Коледа. Изглежда, че то се намира при търговец на употребявани коли – Noor Motrs, който се опитва да продаде автомобила. Той я рекламира като автомобил, произведен за канадския пазар, а снимките са почти сигурно доказателство, че става въпрос за същото Porsche.

Според човека, подал информация за откритото Porsche, то има същият червен ключодържател Rennline, с който е била при първоначалния си собственик. Единствената разлика е в новия волан.


Porsche 911 GT3 RS


Засега от Noor Motors не са коментирали официално твърденията на медиите, че колата е крадена. Канадският собственик твърди, че колата му е застрахована, така че той би трябвало да получи обезщетение. Не е ясно обаче какво ще се случи с автомобила, тъй като има вероятност, при това не малка, всъщност това да са две различни коли. За случая е уведомено и представителството на Porsche в Дубай, така че развръзката предстои.


0 от 500